Talouslehti Forbes: New York Rangers on jälleen maailman arvokkain jääkiekkoseura − NHL:n ääripäiden välillä vallitsevat merkittävät erot

NHL / Uutinen
Rangers on NHL:n arvokkain seura.
Kuva © Getty Images
Yhdysvaltalainen talouslehti Forbes arvioi vuoden 2019 urheiluseurojen arvoja. Jääkiekkoseuroista ylitse muiden nousi jälleen kerran New York Rangers.

Talouslehti Forbes julkaisi arvionsa maailman arvokkaimmista urheiluseuroista. Jääkiekon osalta kärkipaikkaa piti viidettä vuotta peräkkäin New York Rangers. Sen arvoksi kerrotaan 1,65 miljardia dollaria, mikä on kuusi prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

Seuran liikevaihto oli lehden mukaan 270 miljoonaa dollaria kuluneen kauden 2018−19 aikana.

Lehti myös toteaa, että Rangers, Toronto Maple Leafs, Boston Bruins, Montreal Canadiens ja Chicago Blackhawks ovat yhteensä arvoltaan 6,58 miljardia dollaria. Se on 3,7 kertaa enemmän kuin viiden vähiten arvokkaan NHL-seuran yhteen laskettu arvo. Nuo seurat ovat Arizona Coyotes, Florida Panthers, Columbus Blue Jackets, Buffalo Sabres ja Winnipeg Jets.

NHL:n vertailuluku arvokkaimpien ja vähiten arvokkaiden seurojen välillä on muihin Amerikan huippu-urheilusarjoihin verrattuna suuri. Koripallosarja NBA:n vastaava lukema on 2,7, baseball-liiga MLB:ssä se on 3,3. Maltillisimmat erot joukkueiden arvoissa ovat amerikkalaisen jalkapallon NFL-sarjassa, jossa vertailuluku on 2,0.

Uutista muokattu klo 23.54: Lisätty Toronto Maple Leafs NHL:n viiden arvokkaimman seuran joukkoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle