Taiturimainen Ambrì-Piotta teurasti virhealttiin HIFK:n – Tapparassa piipahtanut hyökkääjä ihastutti suorituksillaan

Muut Sarjat / Uutinen
Päävalmentaja on ollut läpi syksyn mietteliäänä.
HIFK oli keskiviikkona hätää kärsimässä taitavan vastustajansa edessä. Spengler Cupissa HIFK:n ongelmat ovat olleet peräpäässä.

Sveitsiläinen Ambrì-Piotta näytti Spengler Cupissa suuruutensa, kun se kukisti huolimattomasti pelanneen HIFK:n lukemin 7–3.

Ottelun selkeä ykköstähti oli takavuosina Tapparassa pelannut Michael Špaček, joka iski ottelussa kolme tehopistettä. Taiturimainen hyökkääjä oli läpi ottelun valokeilassa ja näyttävät harhautusyritykset huudattivat jatkuvasti äänekkäitä kannattajia.

HIFK:n turnaus on käynnistynyt kahdella tappiolla. Helsinkiläisten suuret ongelmat ovat olleet puolustus- ja maalivahtipelaamisessa. Kahdessa ottelussa HIFK on päästänyt peräti 12 maalia. Tappioista huolimatta HIFK:n turnaus jatkuu huomenna.

Ambrì-Piotta oli ensimmäisessä erässä selvästi hallitsevampi osapuoli. Sveitsiläiset onnistuivat pelaamaan juonikasta hyökkäyspeliä ja myös syöttöjen laatu oli erinomaisella tasolla. Hyökkäysketju Filip ChlapíkNando Eggenberger–Špaček oli jatkuvasti HIFK-puolustajien peikkona

HIFK ei saanut ottelun alussa hyökkäyspeliään kuntoon, sillä helsinkiläiset eivät kyenneet rakentamaan suoria hyökkäyksiä olemattoman heikon syöttövarmuuden vuoksi.

Mico Luodon harhasyötön seurauksena sveitsiläishyökkääjä Inti Pestoni laukoi tarkasti ottelun avausmaalin. Ajassa 10.31 kokenut kanadalainen Brandon McMillan iski onnekkaasti 2–0-osuman.

HIFK onnistui parantamaan viisikkopeliään ottelun toisessa erässä, mutta epävarma maalivahtipeli aiheutti jatkuvasti ongelmia. Erän alussa tšekkitaituri Chlapík vei sinipaidat kolmen maalin karkumatkalle.

Kohtalaisesti taistellut HIFK onnistui pääsemään otteluun mukaan, kun Otso Rantakari sekä Johan Motin toivat maaleillaan HIFK:n maalin päähän. Vaikka ottelu pelattiin Davosissa, Ambrì-Piottan kannattajat pitivät jäähalissa mielipuolista meteliä. Kavennusosumien jälkeen Johnny Kneubuehler iski yllättäen sinipaitojen neljännen osuman.

Päätöserässä laadukas sveitsiläisryhmä namutteli vielä kolme lisäosumaa. HIFK onnistui myös kertaalleen maalinteossa, kun paljon paikkoja saanut Julius Nättinen heilutti maaliverkkoa. Roope Taponen luisteli kolmannen erän alussa HIFK:n tolppien väliin.