TUTOn U20-joukkueen pelaajia syyllistynyt huumaavien aineiden väärinkäyttöön

MESTIS / Uutinen
TUTO suhtautuu vakavasti tapahtuneeseen.
Kuva © Timo Savela
TUTO Hockey Oy tiedottaa seuran U20-joukkueessa paljastuneen joidenkin pelaajien keskuudessa huumaavien aineiden väärinkäyttöä.

TUTO Hockey Oy:n tietoon tuli epäilys U20-joukkueen pelaajan mahdollisesta huumaavien aineiden väärinkäytöstä. Seura suhtautui vihjeeseen vakavasti ja asia saatettiin poliisin tietoon ja tutkittavaksi. Poliisin tutkimus vahvisti epäilyn olevan aiheellinen ja kyseisen pelaajan lisäksi tapaukseen liittyy muitakin U20-joukkueen pelaajia. Pelaajien nimet ovat tiedossa ja heidän kanssaan aloitetaan tarvittavat toimenpiteet välittömästi.

Ilmi tulleen tapauksen vuoksi seura on päättänyt aloittaa toimet välittömästi sen eteen, ettei päihteiden väärinkäyttöä ei enää tapahtuisi. Alkujaan ensi vuoden puolelle suunniteltu päihdetyön päivä aikaistetaan ja pidetään 2–3 viikon kuluessa. Ehkäisevän päihdetyön päivässä mukana on Avominne-klinikoilta Marko Jantunen ja huumepoliisi. Päivään osallistuvat U20-joukueen lisäksi TuTo Ry:n alaisuudessa toimivat U18, U17 ja U16 -ikäryhmät

− Olemme ottaneet ilmi tulleen huumausaineiden käytön hyvin vakavasti ja toimineet asian selvittämiseksi yhteistyössä eri viranomaisten kanssa. Olemme kiitollisia siitä, että saimme vihjeen, jonka avulla saimme mahdollisuuden tarttua tilanteeseen.

− Toivomme, että kaikki nuorten kanssa työtä tekevät ja heidän elämäänsä seuraavat toimisivat samalla tarkkaavaisuudella. Vain näin toimimalla pystymme yhdessä puuttumaan päihteiden väärinkäyttöön tarpeeksi varhaisessa vaiheessa, mieluiten tietenkin ennaltaehkäisemään sen kokonaan, kertoi toimitusjohtaja Dani Aavinen seuran tiedotteessa.

Toimitusjohtajalla on myös tärkeä viesti.

− On kuitenkin tärkeää muistaa, että tapahtumaan liittyy ainoastaan pieni osa joukkueesta, ja tilanteen yleistäminen joukkueen tasolle olisi väärin joukkueen muita pelaajia kohtaan. Seuramme ei hyväksy huumausaineiden käyttöä missään tilanteessa, Aavinen jatkaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle