TUTO sopimuksiin kolmen pronssimitalistinsa kanssa - ykköspyssy Ahoniemi jatkaa Turussa

MESTIS / Uutinen
Ahoniemi oli TUTOn päättyneen kauden tehokkaimpia pelaajia.
Kuva © Antti Varonen https://anttivaronen.com/
Pronssille päättyneellä kaudella Mestiksessä sijoittunut TUTO teki jatkosopimukset Henry Mäntylän, Mikke Levon sekä Niko Ahoniemen kanssa.

Puolustajat Henry Mäntylä ja Mikke Levo sekä hyökkääjä Niko Ahoniemi jatkavat TUTOssa ensi kauden kattavilla sopimuksilla.

Ahoniemi oli TUTOn viime kauden sisäisen pistepörssin jaetulla kärkitilalla Lassi Kokkalan kanssa. 23-vuotias laitahyökkääjä iski 35 ottelussa tehot 15+18. Pudotuspeleissä hän nakutti 11 ottelussa yhtä monta tehopistettä.

− Ahoniemi oli piste per peli pelaaja kuluneella kaudella, vaikka koko harjoituskausi ja paljon pelejä jäi väliin. Nyt tulevana kesänä Niko pääsee harjoittelemaan ehjänä ja ottaa ensi kaudella vieläkin kovempia harppauksia eteenpäin. Ahoniemi on pelaajana sellainen joita TUTO:n haluamme, yhdistelmä taitoa ja luonnetta, kuvaili TUTOn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola.

Puolustajakaksikosta 24-vuotias Levo oli turkulaisryhmän tehokkain puolustaja keräämällä 39 ottelussa 22 tehopistettä.21-vuotias Mäntylä luuti puolestaan 31 ottelussa ja merkkautti niissä viisi syöttöpistettä.

− Sarjan parhaimpia puolustajia ja varmasti ikävimpiä pelaajia pelata vastaan. Kiekollisessa pelissä Levon lahjakkuus alkoi tällä kaudella muuttumaan tulokseksi, mutta kiekoton pelaaminen johtaa liikaa jäähyaitioon. Levolla on kykyjä olla Mestiksen kiistattomasti paras puolustaja. Sitä varten hänen on myös kasvettava siihen, ettei jokaista iskua tarvitse kostaa ja miestä tarvitaan ennenkaikkea kaukalossa, Aittola totesi Levosta.

− Mäntylälle erittäin vaikea kausi joka oli kuitenkin nousujohdanteinen. Erittäin kovaluonteinen luupää, joka ei pelkää mitään eikä väistä ketään. Mäntylällä on myös kykyjä kiekolliseen peliin, jossa on aika ottaa steppi eteenpäin.

» Lähetä palautetta toimitukselle