TUTO solmi viisi pelaajasopimusta - Rouhiainen ja Elo jatkavat Turussa

MESTIS / Uutinen
Elo kiekkoilee TUTO-paidassa ensi kaudellakin.
Kuva © Timo Savela
TUTOn joukkue täydentyi viidellä pelaajalla, kun jatkosopimusten tehneiden Jere Rouhiaisen ja Eetu Elon lisäksi turkulaisryhmään liittyi kolme täysin uutta pelaajaa.

TUTOn kanssa jatkosopimukset tekivät puolustaja Jere Rouhiainen sekä hyökkääjä Eetu Elo. Uusina kasvoina turkulaisjoukkueeseen siirtyvät Mark Viitanen, Ville Nieminen ja Tommi Niskanen.

Rouhiaiselle ja Elolle viime kausi oli hyvin rikkonainen loukkaantumisten vuoksi. Rouhiainen pelasi runkosarjassa ainoastaan 17 ottelua, mutta kuntoutui mukaan pudotuspeleihin. Elo esiintyi runkosarjassa puolestaan 30 ottelussa tehoin 4+7 ja keräsi 11 pudotuspeliottelussa yhden syöttöpisteen.

− Rouhiaisen viime kausi jäi pahasti vajaaksi loukkaantumisen takia. Hän ehti kuitenkin osoittamaan keväällä, että on terveenä sarjan parhaita kiekollisia pakkeja. Rouhiaisella on tarjolla ensi kaudella ison vastuun ruutu, totesi TUTOn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola.

− Halusimme ehdottomasti katsoa tämän kortin Elon kanssa. Viime kausi meni alkuun kuntouttaessa ja heti kun mies pääsi vauhtiin, tuli uusi loukkaantuminen. Nyt Elo saa alleen ehjän kesän ja hän halusi itse ehdottomasti kilpailla paikasta kovassa joukkueessa. Elo on luontainen maalintekijä, jolta odotamme ensi kaudella läpimurtoa Mestiksessä.

Uusista tulokkaista Viitanen ja Nieminen pelasivat viime kauden Mestistä Peliitoissa. Kasvattajaseuraansa palaava 21-vuotias Viitanen iski yhteensä 31 ottelussa tehot 7+8. 22-vuotias Nieminen viimeisteli puolestaan 16 ottelussa yhden maalin.

− Nieminen on yksinkertaisesti pelaaja, jonka jokainen joukkue tarvitsee. Hän on itseään säästelemätön työrukkanen, joka laittaa itsensä alttiiksi oma jengin edun vuoksi. Sydäntä tulee mukaan päivittäiseen arkeen, Aittola kertoi.

− Viitanen on isokokoinen voimahyökkääjä, joka hyödyntää kokoaan ja tarjoaa kannattajille fyysistä jääkiekkoa. Hän puskee laidaltaan kohti maalia kuin puskutraktori. Maalivahtien harmiksi Viitasella on voiman lisäksi erittäin kova laukaus, joten hänen toimesta voidaan odottaa maaliverkkojen vinkuvan Marli Areenalla.

Niskanen siirtyy TUTOon puolestaan JYPin A-nuorista. Viime kaudella 20-vuotias keskushyökkääjä iski Nuorten Liigassa 44 ottelussa tehot 13+19.

− Niskanen tulee A-nuorten kärkisentteriksi ja taistelee paikasta Mestikseen. Hän on erinomainen dynaaminen keskushyökkääjä, joka oli JYPin johtava pelaaja viime kaudella Nuorten SM-liigassa. Hän tuo joukkueeseen luisteluvoimaa sekä pelitaitavuutta. Niskasen myötä meillä on erinomainen kilpailutilanne keskushyökkääjien kohdalla, summasi Aittola.

» Lähetä palautetta toimitukselle