TSN: Yhdysvaltain olympiakomitea tyrmää Stan Bowmanin hyllyttämisvaatimukset − "Olympiakomitea väistelee jälleen kerran vastuutaan urheilijoiden turvallisuudesta"

MAAJOUKKUE, NHL / Uutinen
Stan Bowman saa jatkaa Yhdysvaltain miesten jääkiekkojoukkueen kasaamista Pekingin olympialaisiin.
Kuva © Getty Images
Kansalaisjärjestö vetosi aiemmin Yhdysvaltain olympiakomiteaan miesten jääkiekkojoukkueen GM:n hyllyttämiseksi tehtävistään. Stan Bowmanin on väitetty peitelleen Chicago Blackhawksin GM:n ominaisuudessa organisaatiossa tapahtuneita ahdistelutapauksia.

Chicago Blackhawks -organisaatiota ravistellut seksuaalirikosskandaali ei vaikuta Stan Bowmanin osallistumiseen Pekingin olympialaisiin Yhdysvaltain miesten jääkiekkojoukkueen GM:n ominaisuudessa. Yhdysvaltain olympiakomitea kertoo asiasta TSN:lle lähettämässään sähköpostiviestissä. 

Lasten seksuaalista hyväksikäyttöä tutkiva ja hyväksikäytön ehkäisyä edistävä kansalaisjärjestö Child USA vaati aiemmin Bowmanin siirtämistä syrjään olympiajoukkuepestistään. Järjestön perustaja Marci Hamiltonin mukaan Bowman, jota on epäilty Blackhawksissa tapahtuneen ahdistelun sivuuttamisesta tai jopa salailusta, ei ole sopiva henkilö toimimaan olympiajoukkueen johdossa.

Lisäksi Hamilton peräänkuuluttaa neutraalia tutkintaa Blackhawks-GM:n toimista ahdistelutapauksen tiimoilta.

− [Blackhawksin tilaama] tutkinta ei ole neutraali, sillä miten tapahtumia peitelleiden johtohenkilöiden tilaama tutkinta omista toimistaan voisi olla aidosti neutraali, Hamilton kirjoittaa olympiakomitealle lähettämässään kirjeessä ja viittaa Blackhawksin käynnistämään riippumattomaan tutkintaan entisen maalivahtivalmentajansa Brad Aldrichin ahdistelusyytöksistä.

Yhdysvaltain olympiakomitea kuitenkin tyrmää Child USA:n vetoomuksen niukkasanaisesti. Komitean puhemies Jon Mason toteaa TSN:lle lähettämässään viestissä, että vastuu Bowmanin tapauksen arvioinnista on The U.S. Center for SafeSport -järjestöllä, jonka hän katsoo olevan vastuussa myös asian kommentoinnista.

The United States Center for SafeSport on yhdysvaltalainen järjestö, jolla on oikeus tutkia maan urheilun piirissä ilmeneviä alaikäisten ja nuorten hyväksikäyttöepäilyjä sekä rangaista seksuaaliseen häirintään ja hyväksikäyttöön syyllistyneitä tahoja, esimerkiksi sulkemalla heidät lajitoiminnan ulkopuolelle.

Hamilton pitää olympiakomitean linjaa vastuun pakoilemisena:

− SafeSport ei valitse edustajia olympialaisiin, ja sen toimintatavat ovat läpinäkymättömiä, hitaita ja tehottomia. Olympiakomitea väistelee jälleen kerran vastuutaan urheilijoiden turvallisuudesta, Hamilton moittii.

» Lähetä palautetta toimitukselle