TSN: Kanadan ykköstähden Alexis Lafrenièren kisat ovat vaarassa – polvivamma pitää hyökkääjän poissa ainakin Saksa-ottelusta

MAAJOUKKUE / Uutinen
Alexis Lafreniéren kisat ovat vaarassa polvivamman vuoksi.
Kuva © Getty Images
Nuorten MM-kisojen suurimpiin tähtiin kuuluva Alexis Lafrenière loukkaantui Kanadan ja Venäjän välisessä ottelussa lauantai-iltana. TSN:n mukaan hyökkääjän pelikunto lopputurnauksessa on edelleen kysymysmerkki.

TSN:n mukaan Kanadan Alexis Lafrenière ei pelaa joukkueen seuraavassa ottelussa maanantaina Saksaa vastaan. Myös hyökkääjän pelaaminen turnauksen lopuissa otteluissa on epävarmaa. Kanadan valmentaja André Tourignyn mukaan Lafrenièren vasemmasta polvesta otetusta magneettikuvasta ei kuitenkaan löytynyt murtumaa tai revennyttä nivelsidettä. 

Lafrenière loukkaantui lauantai-illan ottelussa Venäjää vastaan. Hyökkääjä ajoi toisessa erässä maalille ja taittoi jalkansa törmätessään Venäjän maalivahti Amir Miftakhoviin. Lafrenière talutettiin tilanteen jälkeen pois jäältä eikä hän pelannut loppuottelussa. 

18-vuotias Lafrenière on ensi kesän varaustilaisuuden todennäköinen ykkösvaraus. Hän teki Kanadan avausottelussa Yhdysvaltoja vastaan yhden maalin ja yhteensä neljä tehopistettä. 

Käyttäjän lalanen kuva

Kommentti: Lassi Alanen

Lafrenièren kisojen päättyminen olisi valtava takaisku Kanadan joukkueelle, joka ei ole näyttänyt erityisen vahvalta turnauksen kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Yhdysvaltoja vastaan juuri Lafrenière oli joukkueen avainhahmo, viimeistellen Kanadan voittomaalin ja kirjauttamalla yhteensä neljä tehopistettä. 

On täysin mahdollista, että Lafrenièren QMJHL-seura Rimouski Océanic pitää tähtihyökkääjän kaukalon ulkopuolella, mikäli hänen pelikunnostaan on yhtään epävarmuutta.

» Lähetä palautetta toimitukselle