TPS:ssä hopeaa voittaneen Karri Rämön ura jatkuu Saksan pääsarjassa

Muut Sarjat / Uutinen
Rämö torjui TPS:n hopealle.
Kuva © Timo Savela
TPS:n hopeajoukkueen veskari pelaa ensi kaudella Ingolstadtissa.

Karri Rämön, 35, ura jatkuu Saksan pääsarjajoukkue Ingolstadtissa. Kokenut veräjänvartija torjui kiekkoja viime kaudella TPS:n paidassa ja kausi huipentui Liigan hopeamitaleihin.

Rämö pelasi turkulaisten riveissä 11 runkosarja- ja seitsemän pudotuspeliottelua. Pudotuspeleissä koppi tarttui 92,9 prosentin varmuudella ja päästettyjen maalien ottelukohtaisella keskiarvolla 1,96.

− Uskon, että hänen rutiininsa ja Kevin Reichin DEL-kokemuksen ansiosta meillä on vahva maalivahtikaksikko ensi kaudeksi, totesi urheilujohtaja Larry Mitchell tiedotteessa korostaen myös Rämön pudotuspelikokemuksen tärkeyttä.

Rämö on ehtinyt urallaan kiertää monen maan sarjoissa: Niin KHL, Pohjois-Amerikan sarjat kuin SHL:kin ovat kokeneelle pelimiehelle tuttuja kotimaisen Liigan lisäksi. Mies voitti HPK:ssa Suomen mestaruuden keväällä 2006.

− Olen puhunut paljon Saksassa pelanneiden maalivahtien kanssa ja heillä oli vain hyvää sanottavaa. Ingolstadt etsi maalivahtia, olin kiinnostunut ja pääsimme nopeasti sopimukseen, veskari itse virkkoi.

Seurajoukkuemenestyksen lisäksi Rämö on voittanut urallaan yhden miesten ja yhden U20 MM-kisojen pronssimitalin.

» Lähetä palautetta toimitukselle