TPS:n tilikauden tuloksena miljoonatappiot − seuran hallituksen kokoonpanossa muutoksia

LIIGA / Uutinen
Saku Koivu kuuluu jatkossa TPS:n hallitukseen.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
TPS:n kauden 2019-2020 tilikausi oli jälleen reilusti tappiollinen. Turkulaisseurassa tehdään myös muutoksia seuran hallituksessa.

TPS:n päättynyt kausi oli pettymys niin urheilullisesti kuin taloudellisestikin. Sarjassa 11. sijoittunut turkulaisseura vahvisti yhtiökokouksessaan viime tilikauden tuloksensa olevan 1,9 miljoonaa euroa tappiollinen. Kaudella 2018-2019 TPS teki tappiota 760 000 euroa.

Yhtiökokouksessa päätettiin myös 1,1 miljoonan euron maksullisesta osakeannista seuran osakkeenomistajille. Tällä ratkaisulla pyritään turvaamaan seuran toiminnan jatkuvuus.

− Seuran taloustilanne näytti jo paremmalta, ja tappiota oli saatu kutistettua suunnitelmien mukaisesti. Viime kausi oli kuitenkin iso pettymys. Olemme reagoineet tähän, ja erityisesti urheilupuoli on vahvistunut merkittävästi. Urheiluorganisaatiota on kehitetty urheilun johtoryhmän – Erkka Westerlund, Saku Koivu ja Rauli Urama – johdolla. Urheilujohtaja Uraman tehtävänkuva on uusi, osaajia on saatu lisää ja koko urheilun organisaatiorakennetta on vahvistettu yhdessä TPS Juniorijääkiekko ry:n kanssa, kommentoi TPS:n toinen pääomistaja Ilkka Paananen.

− Olemme myös investoineet uuteen harjoittelukeskukseen. Urheilu on kaiken perusta, jonka päälle identiteettimme rakentuu. Uskon, että nämä muutokset auttavat meitä takaisin oikealle kurssille.

Turkulaisseura tiedotti lisäksi muutoksista seuran hallituksessa. TPS:n hallituksen uutena puheenjohtajana aloittaa Kai Koskinen ja nykyinen puheenjohtaja Veli-Pekka Marin siirtyy varapuheenjohtajaksi. Koskinen on toiminut aiemmin muun muassa Helsingin jalkapalloklubi ry:n puheenjohtajana sekä HJK Oy:n ja Suomen Palloliiton hallituksissa.

Hallitukseen uusina jäseninä liittyivät puolestaan Saku Koivu ja Päivi Rytsä. Hallituksen muut jäsenet ovat pääomistajat Paananen ja Mikko Kodisoja sekä Erkka Westerlund.

− Upeaa, että saimme tiimiimme Kain kaltaisen huippuammattilaisen, jolla on pitkä kokemus organisaatioiden kehittämisestä niin yritys- kuin urheilumaailmassakin. Pitkän aikavälin tavoitteenamme on ollut hankkia TPS:ään parasta mahdollista osaamista, ja Kain, Päivin sekä Sakun liittyminen hallitukseen on merkittävä askel eteenpäin tällä polulla.

» Lähetä palautetta toimitukselle