TPS:lle miltei kolmen miljoonan tappiot viime kaudesta − Paanasen ja Kodisojan avokätinen tuki on loppumassa

LIIGA / Uutinen
TPS teki miljoonatappiot viime kaudella.
Kuva © Timo Savela
HC TPS Turku Oy teki viime kaudesta 2,9 miljoonan euron tappiot. Samalla yhtiö ilmoitti suunnitelmistaan talouden tasapainottamiseksi.

HC TPS Turku Oy:n liikevaihto oli viime kaudella 11,7 miljoonaa euroa, mikä oli noin 600 000 euroa edelliskautta suurempi. Tilikausi jäi 2,9 miljoonaa euroa tappiolliseksi. Miinuksen määrä on yli kolminkertainen vuoden takaiseen nähden.

− Kulurakenteemme on ollut jo vuosia liian raskas. Vaikka tulopuolta on pystytty kasvattamaan, ovat erityisesti urheiluun tehdyt panostukset ja areenan kohonneet kustannukset johtaneet kestämättömään tilanteeseen. Meillä on suurseuran kustannukset, mutta vain keskisuuren seuran tulot. Kaikki ymmärtävät, että näin ei voi jatkua. Olemme käynnistäneet tehostamisohjelman, jonka tavoitteena on sopeuttaa organisaatio ja kustannukset vastaamaan tuloja seuraavan kahden kauden aikana, HC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Aki Holma kertoo seuran tiedotteessa. 

TPS:n taustalla ovat vuosia vaikuttaneet peliyhtiö Supercellin avulla rikastuneet Mikko Kodisoja ja Ilkka Paananen. Kaksikko omistaa selvän enemmistön yhtiöstä ja on pääomittanut sitä avokätisesti.

− Viime vuosien tappiot eivät olisi mahdollistaneet toiminnan jatkamista ilman merkittäviä rahoittajia seuran taustalla. Panostukset seuran kehittämiseen ovat luoneet hyvän perustan toiminnalle, mutta eivät ole tuoneet tavoiteltua tulosta ja taloudellista tasapainoa. Pääomistajien taloudellinen tuki riittää vielä suunnitellun tehostamisohjelman läpiviemiseen, minkä jälkeen seuran tulee toimia omavaraisesti, hallituksen puheenjohtaja Kai Koskinen linjaa.

TPS vietti viime kaudella satavuotisjuhliaan, mutta urheilullisesti kausi oli suuri pettymys. Kahden hopeamitaliin päättyneen kauden jälkeen viime kaudella tuloksena oli putoaminen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Loppusijoitus oli kymmenes.

» Lähetä palautetta toimitukselle