TPS upotti sinnikkään RoKin Timosen johdolla Naisten Liigassa, myös HIFK ja Ilves vahvoja kotonaan − "Alku oli meille hankala ja jäimme vastustajan vauhtiin"

Naisten Liiga / Uutinen
Anni Timonen on esiintynyt edukseen TPS:n takalinjoilla.
Kuva © Timo Savela
Naisten Liigan lauantaikierros oli pääasiassa kotijoukkueiden juhlaa, vaikka Kuortane raumalaisista voiton hakikin. TPS karkasi hyvin taistelleelta RoKilta päätöserässä. KalPan ja Kiekko-Espoon huippuottelu huipensi matsipäivän.

Tiivis Naisten Liigan viikko jatkui lauantaina täydellä kierroksella. Liki jokainen joukkue onnistui maalinteossa, mutta kotijoukkueet olivat toimessa vierailijoita etevämpiä. 

Ilves−Kärpät 4−0

Kotijoukkue sai peliin hyvän lähdön, kun Anniina Kaitala ohitti Kati Asikaisen kärppämaalilla jo ottelun toisella minuutilla. Kenttätapahtumat etenivät minuutista toiseen tasaisissa merkeissä ja sekä Asikainen että Melisa Mörönen Ilves-veräjällä pitivät lukemat maltillisina. Pihla Parkkonen kuitenkin kasvattti kotijohtoa toisessa erässä.

Anniina Kaitala aloitti maalinteon Tampereella.

Tupsukorvat jatkoivat maalailua myös kolmannessa erässä, kun Elli Suoranta siirsi Ilveksen jo 3−0-johtoon. Emilia Varpula merkkautti osumaan illan toisen syöttöpisteensä.

Emäntien neljännestä maalista vastasi Noora Mylläri lähietäisyydeltä kärppämaalista. Mörönen torjui tamperelaisten maalilla nollapelin ja koppasi 19 kiekkoa. Mukaan mahtui muutama tärkeä pelastus, vaikka pääasiassa oululaisten hyökkäyspeli oli lauantaina tukkoisaa.

HIFK−HPK 5−2

Sarjakakkonen HIFK otti kuskin paikan heti avauserässä Johanna Kemppaisen ja Michaela Pejzlován maaleilla. Karolína Erbanová iski kuitenkin nopean kavennuksen. Helsinkiläiset pysyivät kuitenkin edellä, kun lokakuun pelaajaksi valittu Julia Liikala ja Mikaela Saukkonen onnistuivat ohittamaan HPK-vahti Salla Sivulan.

Erbanován maalit eivät riittäneet HPK:lle.

Erbanová löi ottelun toisensa pelin kolmannessa erässä ja pakotti HIFK-maalivahti Kiia Lahtisen antautumaan toistamiseen. Kotijoukkueen johtoasema piti kuitenkin loppuun asti ja HIFK jatkoi vahvaa menoaan Naisten Liigassa. Liikala iski vielä kertaalleen ennen kuin ottelun loppuluvut olivat selvillä.

Lukko−Kuortane 1−5

Kuortane ei jättänyt Lukolle lauantaina mitään saumaa, sillä vieraat johtivat jo ennen pelin puolta väliä kolmella maalilla. Kahden erän jälkeen tilanne oli jo 5−0. Raili Mustonen ja Tuuli Tallinen iskivät vieraille kaksi maalia kumpikin. Janica Laine räppäsi raumalisten kavennuksen kolmannessa erässä.

Tuuli Tallinen värkkäsi Kuortaneelle kaksi osumaa.

Johanna Niemi torjui Lukon maalilla 30 kertaa ja Venla Varis Kuortaneen tolppien välissä 28 kertaa.

TPS−RoKi 6−3

TPS lähti otteluun rovaniemeläisiä vastaan ennakkosuosikkina, mutta RoKi näytti, että sillä on taistelijan asennetta. Tea Koljonen kotijoukkueella ja vieraiden Janika Järvikari torjuivat melko tasatahtia läpi ottelun. RoKi meni jo 2−1-johtoonkin Lappalaisen siskosten Emman ja Iidan osumilla, mutta viime kauden rokilainen Moona Keskisarja tasoitti puntit vielä avauserässä.

Anni Timonen vei TPS:n johtoon toisessa erässä ja jatkoi hyviä otteitaan edellisistä otteluista. Susanna Viitala vankisti turkulaisten johtoa 4−2:een.

− On löytynyt hyvä pakkipari ja on ollut helppo pelata. Olen myös vain vedellyt paljon sekä pyrkinyt pelaamaan simppeliä ja nopeaa peliä, Timonen analysoi viime aikojen hyviä otteitaan, Timonen virkkoi.

Timonen on tehnyt edelliseen neljään otteluun tehot 3+3=6.

Tyttöleijoniin valittu Iida Lappalainen iski TPS:n verkkoon kaksi osumaa.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Loppujen lopuksi rovaniemeläisten hyvä yritys jäi vajaaksi, kun kotijoukkue karkasi vastustamattomaan voittoon. Viitala iski kolmannessa erässä toisenkin osuman vieden pelin 5−2:een. Maalinteko jatkui aivan viime hetkille asti, kun TPS:n Timonen ja RoKin Iida Lappalainen tekivät päivän toisensa.

− Pelin alku oli meille hankala ja jäimme vastustajan vauhtiin. Saimme kuitenkin parannettua ja pistimme kiekkoa nopeammin liikkeelle. Se helpotti pelaamista. RoKi pelasi hyvin sinnikkäästi, eivätkä he lannistuneet kolmannen erän tiheästi tulleista maaleista. He jaksoivat taistella loppuun asti, emmekä me voineet suoristaa selkää missään vaiheessa.

TPS matkaa sunnuntaina HIFK:n vieraaksi Helsinkiin.

− Hyvällä mielellä lähdemme pelaamaan heitä vastaan. On oltava valmis alusta asti ja jalan on liikuttava. Alussa ei voi antaa heille yhtään etumatkaa, illan sankari Timonen naulasi.

KalPa−Kiekko-Espoo, 3−2

Kierroksen huippuottelussa peli pysyi tasaisena läpi 60 minuutin. KalPan tehohetki toisen erän loppupuolella käänsi kamppailun emännille. Jenna Hietala vastasi ottelun voittomaalista komealla harhautuksella. Osumaa edelsi tehokas siirtopelaaminen. Kuopiolaisten muista maaleista vastasivat Elisa Holopainen ja Tanja Koljonen.

Kiekko-Espoo pysyi KalPan vanavedessä koko ajan. Vieraat menivät johtoonkin matsin puolivälissä maajoukkuedebyyttinsä tulevalla viikolla tekevän Anni Montosen maalilla. Espoolaiset hakivat varsinaisen peliajan lopussa kavennusosumaa aikalisän kautta ja ilman maalivahtia. Temppu toimikin, sillä Tinja-Mariia Haukijärvi supisti eron yhteen maaliin.

14 sekuntia ennen loppusummeria tullut kavennus oli kuitenkin laiha lohtu, sillä Tiina Ranne KalPa-maalilla kesti loppuun asti ja takasi joukkueelleen voiton 31 torjunnallaan.

Muokattu: 5.11.2022, kello 21.02: KalPan ja Kiekko-Espoon välinen ottelu lisätty.

» Lähetä palautetta toimitukselle