TPS ja Kiekko-Espoo hurjastelivat maalinteossa, Lukko kellisti Ilveksen sankarinsa Katriina Saarenmaan johdolla − "Hiki tuli!"

Naisten Liiga / Uutinen
Katriina Saarenmaa torjui Lukolle kauden avausvoiton. Arkistokuva.
Naisten Liigan sunnuntaikierroksella nähtiin iso yllätys, kun sarjataulukon pohjilla majaileva Lukko nappasi kovavireiseltä Ilvekseltä voiton kotiluolassaan. Emäntien sankari oli maalivahti Katriina Saarenmaa. TPS ja Kiekko-Espoo mättivät maaleja urakalla. Kuortane ja KalPa eivät antaneet vastustajien yllättää itseään.

Naisten Liigassa pelattiin sunnuntaina neljä ottelua. Ensimmäisenä alkaneessa kamppailussa koettiin heti iso yllätys, kun sarjan hännänhuippuihin lukeutuva Lukko ryösti Ilvekseltä voiton ja kaksi pistettä. Kuortane haki pisteet Rovaniemeltä ja TPS selätti Kiekko-Espoon maalintekokilvassa.

Lukko−Ilves 3−2 ja.

Sarjan haastajiin auttamatta kuuluva Lukko haastoi kovassa vireessä olevan Ilveksen tosissaan sunnuntain kierroksella. Peli oli vielä toisella erätauolla ainoastaan niukassa vierasjohdossa 2−0. Katriina Saarenmaa oli torjunut raumalaisten maalilla kahden erän aikana 25 kiekkoa, kun taas Neea Pohjamo tupsukorvien veräjällä oli ehtinyt pysäyttää 15 kiekkoa.

Lopulta Lukko nousi Maija Kosken ja Roosa-Maria Kangasniemen osumilla peräti tasoihin ja venytti ottelun ratkaisun jatkoajalle. Kolmannessa erässä peli oli pitkään keskeytettynä, kun Ilves-pelaaja Emilia Varpula loukkaantui pahannäköisesti keskialueen törmäystilanteessa.

Mette Karru nousi Lukon jatkoaikasankariksi.

Jatkoajalla emäntien suureksi sankariksi 36 kiekkoa pysäyttäneen Saarenmaan rinnalle nousi puolustaja Mette Karru, joka ohitti hyökkäyksen päätteeksi Pohjamon ja varmisti raumalaisille herkullisen tuloksen, kauden kolmannen voittonsa.

− Aika hyvältä tuntuu! Voitot ovat olleet hakusessa. Tänään onnikin oli meidän puolellamme, maalivahti Saarenmaa iloitsi tuoreeltaan.

Lukko-veskari oli täystyöllistetty läpi ottelun, kun tupsukorvat vyöryivät kohti.

− Hiki tuli! Oli kiva peli. Joku teki tästä sellaisen, että oli hauskaa pelata. Piti kyllä venyäkin ottelun aikana ja lopussa tuli kunnon sivuttaisliikekin. Sain siihen patjaa eteen. Ei tullut löysiä vetoja Ilvekseltä, veräjänvartija näki.

Lukko on RoKin ohella Naisten Liigan pahnanpohjimmaisena ja näyttää todennäköiseltä, että kaksikolla ei ole asiaa pudotuspeleihin. Harvinainen voitto antoi kuitenkin raumalaisille energiaa.

− Ihan varmasti tämä antaa jengille piristyysruiskeen. Pidetään nyt tämä fiilis yllä. Meillä on nuori ja vahva joukkue. Pystymme mihin vain, kunhan haluamme tehdä töitä, 21-vuotias Saarenmaa iloitsi.

Lukon voitto katkaisi Ilveksen neljän ottelun voittoputken. Tamperelaisryhmä on ollut viime aikoina Naisten Liigan yksi kovavireisimmistä joukkueista.

RoKi−Kuortane 1−4

RoKi joutui lähtemään pahasti vajaalukuisena otteluun kuortanelaisia vastaan. Vieraat karkasivatkin kahden maalin johtoon Nea Tervosen ja Peppi-Pauliina Virtasen osumilla ennen ottelun puolta väliä. Kotijoukkue otti toisen takaiskun jälkeen aikalisän ja keino tepsi siinä mielessä, että tilanne rauhoittui ja RoKi vastasi ottelun seuraavasta maalista. Iida Lappalainen kavensi kolmannen erän puolivälissä.

Aino Krookin maali ja Tervosen päivän toinen kihaus vankistivat kuitenkin vieraiden asemaa turvallisen tuntuisesti. RoKi yritti vielä parannella asemiaan ilman maalivahtia, mutta ei mahtanut paremmalleen mitään.

Nea Tervonen oli Kuortaneen tehopelaaja RoKia vastaan.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Lilia Huoviselle Kuortaneen maalilla kirjattiin 17 koppia ja Olivia Lastille RoKi-veräjällä muhkea 36 torjunnan saldo.

TPS−Kiekko-Espoo 8−5

Turkuliaiset halusivat varmasti kirkastaa viikonloppunsa lauantaisen murskatappion jäljiltä. Alku näytti TPS:n kannalta ikävältä, kun Kiekko-Espoo meni ensimmäisellä ylivoimallaan johtoon Janina Aron ohitettua Tea Koljosen. Sitten oli kuitenkin vieraiden vuoro jäähyillä ja Pauliina Salonen toi emännät tasoihin − tasakentällisin tosin. Kiekko-Espoon johtomaali oli jälleen erikoistilannekihaus.

Peli kääntyi toisessa erässä, kun TPS iski kahdella peräkkäisellä ylivoimalla Ensin Salonen iski Ines Lukkarilan ja Tereza Pištěkován syötöistä, ja hetkeä myöhemmin Lukkarila rokotti Kiekko-Espoota itse. Hallitseva mestari ei kuitenkaan jäänyt voivottelemaan, vaan Aron illan toinen osuma tasoitti pelin ja Lisette Täks vei Kiekko-Espoon uudelleen johtoon. Ada Eronen vankisti vierasjohtoa entisestään kolmannen erän alussa.

Ines Lukkarila oli TPS:n parhaimmistoa sunnuntaina.
Kuva © Timo Savela

Pištěková kuitenkin piti TPS:n pelissä mukana kaventamalla 4−5:een välittömästi Kiekko-Espoon täysosuman jälkeen. Tehokkaina esiintyneet Salonen ja Lukkarila saivat syöttöpisteet. Vielä, kun Salonen iski perään itse ja Susanna Viitala jatkoi tehtailua, olivat lukemat yhtäkkiä 6−5 TPS:lle.

Tiia Pajarinen sai tehdä tilaa Minja Drufvalle espoolaisten tolppien välissä 50 minuutin kohdalla. Lukkarila ohitti kuitenkin Drufvankin alta aikayksikön. Lukkarila painoi pelille sen loppuluvut ja summasi matsissa hurjat tehot 3+2. Myös Pištěková teki viisi (1+4) pistettä, Salonen nakutti neljä (3+1) pistettä.

Kärpät−KalPa 3−5

Kärpät siirtyi johtoon välittömästi kamppailun avausminuutilla, kun Naisleijonissakin marraskuussa esiintynyt Oona Havana pisti limpun ohi KalPa-vahti Jenna Juutilaisen. Maalivahdin kaksossisko, KalPan kapteeni Johanna Juutilainen toi kuopiolaiset maalin päähän ottelun puolen välin jälkeen.

Vielä, kun Kristiina Meriläisen kaksiminuuttinen kostautui ja Jenna Kaila ohitti kärppävahti Kati Asikaisen, näyttivät voimasuhteet kääntyvän sarjakärjen eduksi. Havana oli kuitenkin toista mieltä, sillä kärppähyökkääjä iski ottelun toisen maalinsa kolmannen erän alkuun, mutta niin teki vastauksen iskenyt Juutilainenkin.

Johanna Juutilainen teki kaksi maalia Kärppiä vastaan.

KalPa ei lopulta antanut yllättää itseään, vaan ottelussa tehot 2+3 paukuttanut pistepörssin kärkinimi Elisa Holopainen räpsäytti voittomaalin viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Hän iski myös viimeisen niitin tyhjää rysään. Kärppien Asikainen pysäytti kärppämaalilla 40 kutia ja Juutilainen KalPan maalilla 21 kiekkoa.

Muokattu: 20.11.2022, kello 20.23: Huovisen torjunnat ja Holopaisen pisteet korjattu.

» Lähetä palautetta toimitukselle