Tšekki taipui, venäläispelaajat pääsevät NHL-joukkueidensa mukana Prahaan

NHL / Uutinen
Tomáš Hertl on sanonut julkisesti haluavansa koko joukkueen matkaan mukaan.
Kuva © Getty Images
Tšekki muutti kantaansa viime viikosta, jolloin venäläispelaajat eivät vielä olleet tervetulleita maahan.

Tšekki päästää aiemmista lausunnoistaan huolimatta venäläiset NHL-pelaajat maahan, kun San Jose Sharks ja Nashville Predators kohtaavat Prahassa 7.–8. lokakuuta. Varaulkoministeri Martin Smolek kertoi vielä viime viikolla, että venäläisillä ei olisi asiaa maahan.

– Tšekin ulkoministeriö on lähettänyt NHL:lle kirjeen, jossa huomautetaan, että tällä hetkellä Tšekin eikä muidenkaan Schengen-maiden pitäisi myöntää venäläisille pelaajille viisumeita, Smolek kertoi.

Kannan muutoksesta kertoi maan pääministerin turvallisuus- ja ulkopoliittinen neuvonantaja Tomáš Pojar, joka kommentoi asiaa Seznam Zprávylle.

− Tämä on yksityinen tapahtuma, ja heillä on viisumit, joten valtion näkökulmasta ei ole estettä päästää heitä maahan. Heidän läsnäolonsa ei uhkaa kansallista turvallisuutta, eikä kyse ole edes siitä, että Schengen-alueen viisumeiden lisäksi heillä on pitkäaikaiset työluvat Yhdysvaltoihin ja, he asuvat siellä, Pojar sanoi.

Myös NHL:n varakomissaari Bill Daly vetosi samaan asiaan viime viikolla, kun hän kommentoi kaikilla Eurooppaan matkaavilla pelaajilla olevan jo viisumit.

Rajoitus olisi koskenut Sharksin Aleksandr Barabanovia ja Predatorsin Jakov Treniniä.

» Lähetä palautetta toimitukselle