Tšekki nimesi kolme vaihtopelaajaa olympiajoukkueeseensa – JYP-puolustaja Jan Ščotka liigapelaajista mukana

MAAJOUKKUE / Uutinen
Jan Ščotka lähtee tarpeen mukaan olympiakisoihin.
Tšekki nimesi kolme vaihtopelaajaa Pekingin olympiajoukkueeseensa. Kutsun saivat David Tomášek, Matěj Blümel ja Jan Ščotka.

Tšekin olympiajoukkuetta täydennettiin kolmella vaihtopelaajalla, kun David Tomášek, Matěj Blümel ja Jan Ščotka nimettiin mukaan Pekingiin lähtevään olympiajoukkueeseen.

Joukkueeseen nimetty puolustaja Jan Ščotka edustaa liigaseura JYPiä. Täksi kaudeksi Jyväskylään saapunut puolustaja on pelannut tällä kaudella 35 ottelussa, joissa 25-vuotias puolustaja ei ole vielä avannut maalitiliään, mutta on merkattaunut kaksi syöttöpistettä. Ščotka on pelannut tällä kaudella myös kolme maaottelua Tšekin maajoukkueessa.

Toinen tuttu nimi kotimaisen jääkiekon seuraajille on David Tomášek. Hyökkääjä on myös edustanut urallaan JYPiä. Tšekki edusti jyväskyläisseuraa kahden eri kauden aikana. Keskushyökkääjänä viihtyvä Tomášek pelasi kaikkiaan 63 ottelua Liigassa tehden niissä yhteensä 39 tehopistettä. Nykysin tšekki edustaa KHL:ssä pelaavaa Amur Habarovskia.

Kolmas nimetty pelaaja on hyökkääjä Matěj Blümel, joka pelaa nyt kolmatta kauttaan Tšekin pääsarjassa pelaavassa HC Dynamo Pardubicessä. Tällä kaudella hyökkääjä on tehnyt 22 tehopistettä 40 otteluun. Blümelillä on NHL-varaus vuodelta 2019, kun Edmonton Oilers varasi hänet neljännellä kierroksella.

» Lähetä palautetta toimitukselle