Tšekin naisten jääkiekon suurnimi Alena Mills lopettaa maajoukkueuransa − "Taistelimme odotuksia sekä stereotypioita vastaan"

MAAJOUKKUE / Uutinen
Alena Mills on maansa naisten jääkiekon kärkinimiä.
Mills lopettaa maajoukkueuransa 32-vuotiaana. Tšekin koko naisten jääkiekon pääsarjahistorian mukana ollut hyökkääjä on pelannut myös Suomessa HPK:ssa.

Alena Mills (os. Polenská) lopettaa mittavan maajoukkueuransa 32-vuotiaana. Tšekin maajoukkueen kulmakivi ja kapteeni oli kokemassa joukkueen nousun naisten MM-kisojen ykkösturnaukseen vuonna 2013.

− Naisten jääkiekon matka ei ole ollut helppo. Yhdessä kohtasimme monia haasteita ja taistelimme odotuksia sekä stereotypioita vastaan. Jokainen takaisku vain vahvisti meitä ja opetti olemaan vahvempi, päättäväisempi ja kehittymään, MIlls kirjoitti.

Hän oli myös mukana voittamassa historian ensimmäistä MM-mitalia maalle vuonna 2022. Millsin peliura alkoi jo noin 20 vuotta sitten. Maajoukkueen kapteenina hän toimi 14 vuotta.

Mills on myös suomalaisyleisölle jokseenkin tuttu, sillä hän pelasi HPK:ssa kuuden ottelun ajan kaudella 2021−22, mutta ennen kaikkea hänet muistetaan Naisleijonien vastustajan riveistä kansainvälisistä turnauksista.

Mills on eniten Tšekin naisten maajoukkueessa otteluita pelannut pelaaja 156 kamppailullaan yhdessä Pavlína Horálkován kanssa. MM-kisoihin hän on pukenut maajoukkueasun ylleen 40 otteluun, mikä on kolmanneksi eniten Tšekin MM-historiassa. Hän ehti pelata seitsemän naisten MM-kisat sekä yhdet olympialaiset.

» Lähetä palautetta toimitukselle