Tässä ovat Liigan päätöskierroksen panokset – kummallakin pudotuspeliviivalla kutkuttava tilanne

LIIGA / Uutinen
Kärpät ja HIFK ratkaisevat päätöskierroksella sen, kumpi sijoittuu runkosarjassa kuudenneksi.
Kuva © Juha Alamäki
Liigan päätöskierroksella pelataan seitsemän ottelua, joissa kaikissa on jotain panosta. HPK, KooKoo ja Jukurit ratkovat keskenään viimeisen pudotuspelipaikan kohtalon. Kärpät ja HIFK taistelevat vielä suorasta paikasta puolivälieriin.

Liigan runkosarja tulee päätökseensä lauantaina seitsemän ottelun kierroksella. Tappara voitti perjantaina runkosarjan, eikä se enää pelaa lauantaina.

Suurin mielenkiinto kohdistuu taisteluun viimeisestä pudotuspelipaikasta. HPK lähtee päätöskierrokselle 10. sijalta, mutta myös KooKoolla ja Jukureilla on mahdollisuus nousta vielä viimeiselle pudotuspelipaikalle. Kärpät ja HIFK ratkovat viimeisen suoran puolivälieräpaikan kohtalon.

Ilves – HPK

HPK lähtee viimeiselle kierrokselle sijalta kymmenen, mutta KooKoo ja Jukurit vaanivat iskuetäisyydellä. Hämeenlinnalaisille riittää pudotuspelipaikkaan varmasti kolmen pisteen voitto, muilla tuloksilla se antaa mahdollisuuden myös haastajille. Ilveksen sijoitus runkosarjan kakkosena varmistui jo eilisessä Tappara-ottelussa.

JYP – HIFK

HIFK:lla on mahdollisuus nousta vielä kuuden parhaan joukkoon, mutta tilanne ei ole enää omissa käsissä. Kuudes sija ratkaistaan HIFK:n ja Kärppien välillä, ja tasapisteissä suora puolivälieräpaikka menee lähes varmuudella Ouluun maalieron ansiosta.

HIFK:n on siis saatava viimeiseltä kierrokselta Kärppiä enemmän pisteitä, jotta se saisi mahdollisissa puolivälierissä Ilveksen sijasta vastaansa Lukon. JYP sijoittuu runkosarjassa sijalle 13, ja sen ainoa jännitys liittyy Reid Gardinerin mahdolliseen maalipörssin voittoon.

KalPa – Lukko

KalPa ja Pelicans kohtaavat toisensa puolivälierissä, mutta panoksena on vielä sarjan kotietu. Pelicans lähtee illan kierrokselle pisteen etumatkalta, joten KalPan pitää saada tänään vähintään kaksi pistettä lahtelaisia enemmän. Lukon sarjasijoitus on kolmas, ja se kohtaa puolivälierissä joko Kärpät tai HIFK:n.

Kärpät – Jukurit

Kärpät ja HIFK lähtevät päätöskierrokseen tasapisteissä. Tasapisteissä Kärpät menee hyvin todennäköisesti suoraan puolivälieriin, koska sen maaliero on selvästi parempi kuin HIFK:lla. Ensimmäinen tasapistekriteeri eli kolmen pisteen voitot ovat joukkueiden välillä tasan.

Jukurit on pakkovoiton edessä, eikä sekään välttämättä enää riitä pudotuspelipaikkaan. Tasapistetilanteessa se on kuitenkin paremmassa asemassa kuin HPK ja KooKoo, koska sillä on eniten kolmen pisteen voittoja. Käytännössä Jukurien pitää kuitenkin toivoa kummankin joukkueen tappiota lauantain kierroksella.

SaiPa – Pelicans

Pelicans varmistaa kolmen tai kahden pisteen voitolla kotiedun KalPaa vastaan puolivälierissä. SaiPa on runkosarjan viimeinen.

TPS – KooKoo

TPS:lle riittää yksikin piste kotiedun varmistamiseen Ässiä vastaan villi kortti -kierrokselle.

KooKoo on sijalla 11, ja se tarvitsee vähintään yhden pisteen. Kolmen pisteen voitolla KooKoo sijoittuu varmuudella Jukurien edelle, mutta edellä oleva HPK saa ottaa enintään kaksi pistettä tuntia aiemmin alkavassa ottelussa Ilvestä vastaan.

Ässät – Sport

Ässillä on mahdollisuus saada kotietu TPS:ää vastaan. Kotiedun saamiseksi Ässien pitää voittaa Sport varsinaisella peliajalla, ja TPS:n pitää jäädä ilman pisteitä KooKoota vastaan.

Sportilla ei ole ottelussa panosta sarjasijoituksen suhteen, sillä se on runkosarjan 14:s.

» Lähetä palautetta toimitukselle