Tähtipuolustaja Mikko Lehtonen palaa lainasopimuksella Jokereihin – "Tämä on minulle paras mahdollinen paikka valmistautua NHL-kauteen"

NHL, KHL / Uutinen
Mikko Lehtonen ihastutti viime kaudella Jokereissa tehoillaan 17+32.
Kuva © Joonas Kämäräinen
KHL:n viime kauden paras puolustaja vahvistaa Jokereita, kunnes tulevan NHL-kauden harjoitusleirit alkavat.

Toronto Maple Leafsin kanssa sopimuksen tehnyt puolustaja Mikko Lehtonen pelaa lainalla Jokereissa ennen tulevan NHL-kauden alkua. Viime kaudella KHL:n parhaaksi puolustajaksi valittu Lehtonen on helsinkiläisille kova vahvistus.

– Mikko Lehtonen ei jokerikannattajille esittelyjä kaipaa. Olemme erittäin tyytyväisiä, että saamme hänet takaisin joukkueeseemme. Olemme kiitollisia Toronto Maple Leafsille, GM Kyle Dubas'lle sekä hänen tiimilleen hyvin sujuneesta yhteistyöstä siirron suhteen, kommentoi Jokereiden GM Jari Kurri.

– Minulle oli selvää, että haluan tulla takaisin Jokereihin, jos seura minut vain haluaa. Ympäristö, pelikaverit ja valmentajat ovat minulle tuttuja, mikä helpottaa omaa tekemistäni, ja haluan auttaa joukkuetta niin paljon kuin vain pystyn. Tämä on minulle paras mahdollinen paikka valmistautua NHL-kauteen, arvioi puolestaan Lehtonen.

Lehtonen liittyy Jokereiden harjoitusvahvuuteen ensi viikolla ja pelaa joukkueessa viime kaudelta tutulla numerollaan 44. Hän matkaa Maple Leafsin vahvuuteen NHL-kauden 2020–21 harjoitusleirien alkaessa.

TPS:ssä liigauransa aloittanut 26-vuotias Lehtonen on pelannut Liigassa lisäksi KooKoossa ja Tapparassa, jossa hän voitti hopeaa kauden 2017–18 päätteeksi. SHL:n mestaruuden taitava puolustaja voitti keväällä 2017. Lehtonen voitti myös MM-kultaa Leijonissa keväällä 2019 ja valittiin lisäksi turnauksen tähdistöön.

» Lähetä palautetta toimitukselle