Synkkä toinen erä koitui Tyttöleijonien kohtaloksi – Valopilkku Laitinen onnistui jälleen

Muut Sarjat / Uutinen
Kapteeni Nelli Laitinen onnistui maalinteossa Venäjä-ottelussa.
Kuva © Steve Kingsman/HHOF-IIHF Images
Alkusarja päättyi Suomen osalta tappioon Venäjää vastaan lukemin 2–4. Samalla Suomi jäi lohkonsa viimeiseksi. Pelit kuitenkin jatkuvat puolivälierissä maanantaina.

Alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-kisojen alkusarja on nyt Suomen osalta ohitse. Viimeinen ottelu ei tuottanut haluttua lopputulosta, vaikka maaleja saatiin vastustajan maalivahdin taakse kaksin kappalein. Venäjä oli kuitenkin vahvempi lukemin 4–2.

Venäjä aloitti pelin tehokkaasti ja iski avausmaalin alle kahden minuutin sisään ottelun alkamisesta. Maalin tehtaili Polina Luchnikova ja syöttöpisteen keräsi Kristi Shashkina. Suomi taisteli kovasti ja punapaidat istuivat jäähypenkillä useaan otteeseen erän aikana. Yksi ylivoimista tuotti jälleen tulosta, saman kolmikon toimesta kuin Kanada-ottelussakin. Sanni Rantala ja Kiira Yrjänen hoitivat esityön ja Nelli Laitinen pääsi pommittamaan kiekon siniviivalta maaliverkkoon.

Toinen erä alkoi suomalaisittain kirkkaasti. Tyttöleijonat pääsivät pyörittämään ylivoimaa ja nyt oli Rantalan vuoro painaa maali Laitisen syötöstä. Riemua ei kestänyt kauan, sillä 54 sekuntia myöhemmin Venäjä tuli tasoihin Shashkinan maalilla. Punapaidat pääsivät erässä vielä kahden maalin johtoasemaan.

Viimeisessä erässä Suomelle tarjoiltiin mahdollisuutta kaventaa ylivoimien muodossa, mutta tulos jäi uupumaan. Kavennusta ja pelin tasoitusta haettiin erän loppuun vielä ilman maalivahtia usean minuutin ajan, mutta Venäjän maalilla pyörivä Anna Alpatova teki suomalaisten yrityksistä pelkkää ilmaa.

Tyttöleijonien otteet jatkuvat heti maanantaina puolivälierissä klo 17.30. Vastustaja selviää myöhemmin tämän illan aikana.