Sveitsi varmisti lohkovoittonsa pitkän kaavan kautta, Nylanderin osuma riitti Ruotsille voittoon

MAAJOUKKUE / Uutinen
Sveitsi pääsi juhlimaan lohkovoittoa Helsingin iltapäivässä.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Sveitsi kaatoi vauhdikkaassa kamppailussa Saksan vasta voittomaalikilpailussa ja varmisti samalla lohkovoittonsa. Ruotsi puolestaan hieman nihkeälläkin esityksellä otti 1−0-voiton Latviasta.

Sveitsi ja Saksa väänsivät tasaisissa merkeissä Helsingin tiistaipäivässä. Kamppailu eteni vauhdikkaasti ja molemmilla riitti paikkoja avauserässä. Sveitsi avasi maalihanat vain vajaan parin minuutin pelin jälkeen Andres Ambühlin maalilla, mutta Saksa vastasi erän jälkimmäisellä puoliskolla Kai Wissmannin ja Sebastian Loiblin viedessä maaleillaan joukkueensa 2−1-johtoon.

Sveitsi tasoitti ottelun toisen erän alussa, kun Pius Suter räväytti kiekon Philip Grubauerin ohitse. Kiivas, vauhdikas ja tasainen taistelu jatkui myös toisessa erässä ja kumpikin joukkue rakensi paikat maalien tekemiseen. Maaliverkkoja heilutti kuitenkin vain Sveitsi, kun turnauksen pistepörssin kärki Denis Malgin laukoi erän lopun ylivoimasta Sveitsin 3−2-johtoon.

Päätöserä mentiin Sveitsin komennossa ja Saksa oli ajoittain isoissakin vaikeuksissa jäällä. Alppimaan edustajat eivät kuitenkaan onnistuneet hallintaansa hyödyntämään. Saksa sen sijaan rokotti, kun Matthias Plachta taituroi hienolla yksilösuorituksella lukemat 3−3:een.

Ikävää väriä erään toi sveitsiläishyökkääjä Malgin, joka taklasi kyynärpäällään päähän Leon Gawankea, jonka naama aukesi tilanteen seurauksena. Tilanteesta ei Malginille tuomittu kuitenkaan rangaistusta ja se hieman kuumensi tunteita saksalaisleirissä.

Tasapelistä tullut piste riitti jo Sveitsille varmistamaan A-lohkon voiton. Se otti kuitenkin myös lisäpisteen voittomaalikisassa, jossa Damien Riat ja Nico Hischier laittoivat kiekot maaliin ja Reto Berra piti maalinsa puhtaana.

Yksi onnistuminen riitti Ruotsille voittoon

Ruotsi aloitti ottelun Latviaa vastaan vahvasti, mutta kiekkoa se ei saanut Artūrs Šilovsin selän taakse. Latvian tilanteet erässä painottuivat erän loppupuolelle ja muun muassa Ronalds Ķēniņšillä sekä Rūdolfs Balcersilla oli hyvät paikat avausmaalin tekoon, mutta myöskään Linus Ullmark ei erässä antautunut.

Toista erässä Ruotsi hallitsi selvemmin ja Latvian paikat jäivät todella vähiin. Ruotsi löi kuitenkin edelleen päätään vahvaa ottelua pelanneeseen Silovsiin, joka torjui kahdessa ensimmäisessä erässä kaikkiaan 25 kiekkoa. Viitisen minuuttia ennen taukosummeria Ruotsin ylivoima toi kuitenkin lopulta tulosta, kun William Nylander sivalsi lukemat 1−0:aan.

Ruotsi piti pelin melko tiukasti kontrollissaan myös päätöserässä. Latvia sai muutamia yrityksiä kohti Ullmarkin vartioimaa maalia, mutta kiri jäi kuitenkin vajaaksi. Ruotsikaan ei erässä enää maalisaldoaan kasvattanut, joten 1−0-numerot jäivät lopputulokseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle