Sveitsi ei päässyt helpolla hallinnastaan huolimatta Kazakstania vastaan

MAAJOUKKUE / Uutinen
Sveitsi joutui tekemään töitä voiton eteen.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Turnauksen pelkillä voitoilla aloittanut Sveitsi joutui tiukoille ottelussaan Kazakstania vastaan. Kazakstanin maalilla Andrei Šutov joutui venymään ottelussa 40 torjuntaan. Voittoon asti se ei riittänyt, vaan Sveitsi kirjasi voiton maalein 3−2.

Sveitsi oli aloittanut turnauksensa vahvasti, kun se oli voittanut molemmat ottelunsa. Edellisessä ottelussa se murskasi Tanskan selkein numeroin 6−0. Puolestaan ensimmäiset ottelunsa hävinnyt Kazakstan ei päästänyt Sveitsiä helpolla illan ottelussa. Ottelun tapahtumia selkeästi hallinnut Sveitsi korjasi kuitenkin voiton niukasti numeroin 3−2. Illan hahmo oli ehdottomasti Kazakstanin maalivahti Andrei Šutov 40 torjunnallaan.

Ensimmäisessä erässä ei vielä maaleja ottelussa nähty, vaikka Sveitsi hallitsi erän tapahtumia. Lähimpänä maalintekoa sveitsiläisistä oli viime ottelussa neljä tehopistettä iskenyt Denis Malgin, joka osui aivan erän alussa tolppaan. Ensimmäisessä erässä ei nähty myöskään muita tilastomerkintöjä.

Sveitsin maalissa nähtiin illan ottelussa HC Davosin maalivahti Sandro Aeschlimann. Joukkue on peluuttanut jokaisessa ottelussaan eri maalivahtia. Aikaisemmin otteluissa torjuntavastuun olivat saaneet Reto Berra ja Leonardo Genoni. Ensimmäisessä erässä sveitsiläinen ei joutunut urakoimaan maalillaan, kun hänelle kirjattiin ainoastaan kolme torjuntaa.

Toisessa erässä nähtiin jo maalejakin. Sveitsi vastasi niistä molemmista. Ensin osui Malgin, jolla oli erän aikana useampikin paikka lisäosumiin, mutta Šutov pystyi ne selvittämään Kazakstanin maalilla. Toisessa erässä maalivahti oli muutenkin täystyöllistetty, kun hän joutui venymään peräti 20 torjuntaan.

Sveitsin toisesta maalista vastasi Dario Simion, jolle maali oli ensimmäinen turnauksessa. Enempää osumia ei nähty toisessa erässä, joten Sveitsin 2−0- johdossa lähdettiin kolmanteen erään.

Kolmannessa erässä Kazakstan nousi jo maalin päähän, kun se iski maalin alivoimalla Jegor Šalapovin istuessa jäähyaitiossa. Puolustaja Jesse Blacker viimeisteli Aeschlimannin kainalosta erittäin tärkeän kavennusosuman.

Helpottava kolmas osuma tuli Sveitsille, kun Fabrice Herzog pääsi iskemään 3−1- osuman reilu neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Maaliin erinomaisen esityön teki Andres Ambühl, jolle tehopiste oli turnauksen toinen.

Kazakstan onnistui vielä kerran nousemaan maalin päähän, kun puolustaja Valeri Orehov iski turnauksen toisen osumansa. Veto upposi kohtuullisen helposti ohi sveitsiläismaalivahdin. Takaiskusta huolimatta Sveitsin maalin johto kesti kuitenkin ottelun loppuun asti.

» Lähetä palautetta toimitukselle