Susanna Viitala johdatti TPS:n voittoon, Ilves haki pisteet Oulusta Oona Havanan huippupelistä huolimatta − "Olihan meillä paikkoja, mutta tämä on maalintekopeli"

Naisten Liiga / Uutinen
Kärppien Oona Havana oli kentän näkyvimpiä pelaajia ottelussa Ilvestä vastaan.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Naisten Liigassa koettiin viiden ottelun edestä energisiä kamppailuja. TPS:n Viitala ja HPK:n Seikkula iskivät hattutemput, Ilveksen Puputti ja Kärppien Havana johtivat joukkojaan vahvasti. Espoossa vastakkain olivat maajoukkueesta tutut maalivahdit.

Naisten Liigan lauantaikierroksella pelattiin viisi ottelua ja kaikki kymmenen joukkuetta olivat jälleen tositoimissa. Pelipäivän huipennuksesta eli HIFK:n ja KalPan välisestä kärkikamppailusta voit lukea erillisen matsijutun. Ottelu alkaa kello 18.30.

Neljässä muussa kamppailussa nähtiin rutkasti henkilökohtaista taitoa ja tasaisia vääntöjä joukkueiden kesken.

Kärpät−Ilves 2−4

Ottelu alkoi sähköisesti, kun molemmat joukkueet olivat paikkoja hyökkäyspäässä. Kärppien huippuhyökkääjä Oona Havanalla oli tilaisuus ohittaa Melisa Mörönen Ilves-maalilla, mutta tilanne kuivui kasaan. Vastahyökkäyksestä Helen Puputti upotti kiekon ohi Kati Asikaisen.

− Oli tiukka peli ja jalkakin liikkui. Olihan meillä paikkoja, mutta tämä on maalintekopeli. Ilves teki omista paikoistaan tehokkaammin maalit, Havana kommentoi tuoreeltaan ottelun jälkeen.

Helen Puputti iski Ilvekselle tehot 2+1.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Tupsukorvat saivat kiekon nopeasti toisenkin kerran oululaismaaliin, mutta osuma hylättiin. Päätuomari Johanna Tauriainen näki tilanteessa maalivahdin häirintää. Kärpät hukkasi tovin päästä oman kolmella yhtä vastaan -tonttinsa. Toisessa erässä Ilveksen painostuksesta huolimatta Havana toi kotijoukkueen tasoihin paluun tehneen Sari Wäänäsen syötöstä.

− Hänellä oli heti positiivinen vaikutus! Wäänänen antoi kaikkensa kentälle ja taisteli hyvin. Tietysti hän toi myös koppiin ja kentälle hyödyllistä kokemusta, Havana kehui 29-vuotiasta paluun tehnyttä konkaria.

Ilves jatkoi ylivoimalla maalintekoa toisessa erässä. Ottelussa hyvin torjunut Asikainen joutui nöyrtymään, kun Puputti runnoi toisen osumansa maalinedustalta. Kärpät ei kuitenkaan myynyt nahkaansa helpolla, vaan läpi koko ottelun myrskyn lailla pelannut Havana tempaisi tasoituksen.

Kaksi maalia tehnyt Oona Havana pelasi tappiosta huolimatta väkevän ottelun.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Ilveksen ykkösketju kuitenkin rokotti uudemman kerran ja Emilia Varpula vei Ilveksen jälleen johtoon − ja lopulta voittoon. Aleksandra Nurminen löi numerot 4−2:een. Kärppien sinnikäs yritys ilman maalivahtia ei muuttanut lukemia, vaan Ilves otti kolme pistettä mukaansa.

− Tänään oli liukas luistin ja ketjukaveritkin pelasivat hyvin! Ensimmäisessä maalissa Wäänänen antoi hyvän jättösyötön ja olin vapaana. Pääsimme kenttänä pyörittämään hyvin peliä ja ylivoimalla sain Ainolta (Kaijankoski) hyvä syötön, otin pari potkua ja katsoin missä on tilaa, kertasi Havana kahta osumaansa ohi Ilves-vahti Mörösen.

TPS−Lukko 4−1

Maija Koski vei Lukon johtoon avauserän lopulla, mutta raumalaisten ilo oli lyhytaikainen. Emma-Lotta Laamanen tasoitti puntit muutaman minuutin kuluttua toisen erän alusta. Tämän jälkeen Lukko otti kaksi peräkkäistä jäähyä, eikä selvinnyt takaiskuitta. Susanna Viitala ohitti Katriina Saarenmaan johtomaalin arvoisesti.

Sekä Naisten Liigassa että TPS:n akatemiajoukkueessa tällä kaudella esiintynyt Viitala kertoi tilanteestaan pelin jälkeen seuraavasti:

− Olen pelannut molemmissa ja TPS:Ssä on laaja kokoonpano, eli myös kakkosketjussa on roolia tarjolla, vaikkei ykkösessä sitten pelaisikaan. Kaikki kentät pystyvät tekemään maaleja ja aina on hyvät ketjukaverit, sekä mahdollisuus maalintekoon.

Viitala poistui kaukalosta hattutempun tehneenä.
Kuva © Timo Savela

Jäähyily jatkui läpi ottelun ja toisessa erässä TPS:n Pauliina Salonen sai 2+10 minuutin rangaistuksen laitataklauksesta. Seitsemän minuutin aikana keskimmäisen erän lopussa turkulaiset ottivat neljä kaksiminuuttista ja lisäksi mukana oli Salosen kymppi. Tuona aikana TPS oli kuitenkin ainot maalintekoon pystynyt joukkue, kun Viitala teki ottelun toisensa.

Viitala ei lopettanut tehtailuaan vielä toiseen täysosumaansa, vaan viimeisteli kamppailun loppuluvut ja hattutemppuun oikeuttaneen maalin kolmannen erän päätösminuuteilla.

− Onhan se aina kiva tehdä kolme maalia. Tänään oli kyllä loistava peli ketjultakin! Tereza (Pištěková) pisti sellaisia syöttöjä, että sai melkein tyhjiin laittaa. Keskityn harjoituksissa aina maalintekoon ja kesäisin lauon paljon, jotta laukaus kehittyisi. Haluan olla maaleja tekevä hyökkääjä ja elän maaleista.

RoKi−HPK 1−8

Kamppailun avauserää sävyttivät jäähyt, mutta maalejakin nähtiin. HPK:n pisteykkönen Júlia Matejková sai kiekon ohi RoKi-maalivahti Olivia Lastin muutaman minuutin pelin jälkeen ja Kiti Seikkula lisäsi vierasjohtoa ennen erätaukoa. Sekä Matejková että Seikkulan osumat syntyivät ylivoimien turvin. 3−0-maali Jade Mäkivaaran lavasta tuli tasakentällisin.

Kiti Seikkula osui kolmesti.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto

HPK lisäsi kierroksia koneeseen toisessa erässä. Vanessa Viitalan kahden osuman ja Seikkulan pelin toisen kihauksen myötä vierasjohto kasvoi jo hurjaan kuuteen maaliin.

Päätöserä ei enää lopputuloksen kannalta tuonut mitään merkittävää pöytään, mutta RoKi sai kuparisensa rikki Anna Kalován maalilla. HPK teki kuitenkin kolmannessa erässä kaksi maalia lisää ja varmisti näin murskavoittonsa. Matejková hurjasteli tehot 1+4=5 ja Seikkula antoi yhden syöttöpisteen hattutemppunsa ohessa.

Kiekko-Espoo−Kuortane 5−1

Espoossa lähtöasetelma oli kutkuttava: kaksi Naisten Liigaan hyvää joukkuetta maaleillaan tuoreet Naisleijonien maalivahdit Tiia Pajarinen ja Emilia Kyrkkö. Kiekko-Espoon ja terveyden näkökulmasta oli hienoa, että hyökkääjä Elsa Talvitie palasi kokoonpanoon oltuaan pitkään poissa loukkaantumisen takia.

Reetta Valkjärvi syötti avauserässä kaksi espoolaisten maalia ja osui itse kolmannessa erässä.

Ottelusta sopi odottaa tasaista, mutta avauserä näytti toisin. Kiekko-Espoo tuli kaukaloon hurjana ja pisti taululle 3−0-lukemat ennen erätaukoa. Pajarinen torjui 20 minuutin aikana kerran, kun taas Kyrkkö joutui kiirehtimään 13 kiekon tielle. Toisessa erässä laukausten suunta oli pääasiassa sama, mutta vieraat pääsivät Jenniina Kuoppalan osumalla tulostaululle.

Kolmannessa erässä Kiekko-Espoo vankisti johtoaan, kun Reetta Valkjärvi iski kahden ensimmäisessä erässä tulleen syöttöpisteen kaveriksi maalin. Niin ikään tehokkaasti pelanneet Anni Montonen ja Tinja-Mariia Haukijärvi saalistivat syöttöpisteet osumaan. Emmi Rakkolainen osui vielä kertaalleen Kuortaneen maaliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle