Supertähti palaa Liigaan – Pelicans vahvistuu Juhamatti Aaltosella

LIIGA / Uutinen
Juhamatti Aaltonen on nelinkertainen Suomen mestari.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net

Lahden Pelicans on tehnyt sopimuksen laitahyökkääjä Juhamatti Aaltosen kanssa. Aaltonen siirtyy Pelicansiin SHL-seura Skellefteå AIK:sta. Sopimus kestää ensi kauden loppuun.

Aaltosen sopimus Skellefteåån kattoi tämän ja ensi kauden, mutta seura oli Jatkoajan tietojen mukaan halukas purkamaan sen ja päästämään hyökkääjän muualle ilman siirtokorvausta, koska tähtistatusta sekä ansiotasoltaan että maineeltaan nauttivan pelaajan numeraalitulos jäi tällä kaudella SHL:ssä vähäiseksi. Oulun Kärppien kasvatti kirjautti 35 ottelussa nimiinsä tehopisteet 1+8=9. Tehotilasto nuupahti lukemaan -5.

Aaltonen, 33, lukeutuu tunnetuimpiin Euroopassa pelaaviin suomalaisjääkiekkoilijoihin. Kulttipelaaja on statukseltaan yksi Liigan suurimmista supertähdistä. Hän on maailmanmestari, olympiapronssimitalisti ja nelinkertainen aikuisten Suomen mestari. Kaikki SM-kullat ovat Kärppien paidasta. Pelaajaprofiililtaan Aaltonen on kärkiketjujen taitopelaaja.

Aaltonen edusti Pelicansia myös kauden 2009–2010. Sittemmin hän on pelannut KHL:ssä Metallurg Magnitogorskissa ja Jokereissa, SHL:ssa Rögle BK:ssa ja Skellefteåssa, Sveitsin NLA:ssa SC Bernissä sekä Liigassa Kärpissä ja HIFK:ssa. Hän pelasi HIFK:ssa kauden 2016–2017 ja keräsi tuolloin runkosarjassa 52 ottelussa tehopisteet 19+20=39. 13 pudotuspeliottelusta kertyi 0+5=5.

Usea ulkomaalainen seura oli kiinnostunut Aaltosen palveluksista, mutta tähtihyökkääjä valitsi nyt kotimaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle