Suomi-sarjan alkusarja päätökseen − Kiekko-Espoo ylivoimaisesta johdosta jatkosarjaan

Suomi-sarja / Uutinen
Kiekko-Espoo on ollut kotonaan lyömätön.
Kuva © Joonas Kämäräinen Photography
Suomi-sarjan alkusarja tuli päätökseen sunnuntaina, ja sarja jakaantuu nyt kahtia. Runkosarjan voittoon ylsi Kiekko-Espoo, joka kärsi 30 ottelussa vain kolme tappiota.

Kiekko-Espoo oli lopulta Suomi-sarjan alkusarjassa ylivoimainen, sillä eroa toiseksi tulleeseen FPS:ään oli kymmenen pistettä. Espoolaiset voittivat kaikki kotiottelunsa, ja vieraissa takkiin tuli ainoastaan Pyryltä, JHT:ltä ja HC Giantsilta. Raahe-Kiekkoa vastaan Kiekko-Espoo nappasi voiton voittomaalikilpailussa, joten pisteitä kertyi 80.

FPS oli toinen, ja forssalaisilla on suuri ero niin eteen- kuin taaksepäin, sillä myös ero kolmanneksi sijoittuneeseen Pyryyn on kymmenen pistettä. Ylempään jatkosarjaan matkaavat myös D-Kiekko, JHT, Hunters, Raahe-Kiekko ja HC Giants, joka nousi kahdeksanneksi viimeisen pelipäivän voitollaan, kun samaan aikaan S-Kiekko hävisi D-Kiekon vieraana.

S-Kiekon lisäksi alemmassa loppusarjassa nähdään Karhu HT, Titaanit, Riemu, HCIK, Haukat, Laser HT ja Muik Hockey. 

Sekä ylemmässä että alemmassa loppusarjassa pelataan yksinkertainen sarja, jossa neljällä parhaalla on yksi kotiottelu enemmän. Ylemmän loppusarjan kuusi parasta menevät suoraan pudotuspeleihin, ja kaksi heikointa vääntävät alemman loppusarjan kahden parhaan kanssa kahdesta muusta paikasta.

Sami Heleniuksen valmentama Haukat jatkaa pelejään alemmassa loppusarjassa.
Kuva © Joonas Kämäräinen Photography

Ylemmässä loppusarjassa HC Giants on seitsemän pistettä Raahe-Kiekkoa ja kymmenen Huntersia perässä, joten hollolalaisten mahdollisuudet suoraan pudotuspelipaikkaan ovat varsin ohdakkeiset. Alemmassa loppusarjassa pudotuspelipaikoista taistelevat lähinnä neljä parasta, sillä HCIK:lla on matkaa pudotuspeleihin kymmenen pistettä.

Alemman loppusarjan kolmas ja neljäs päättävät kautensa runkosarjaan. Neljä heikointa pelaavat ensin ottelusarjat karsintojen välttämisestä, ja parien häviäjät pelaavat karsinnoissa II divisioonan parhaita vastaan.

Alkusarjan pistepörssin voitti JHT:n Jarno Palola, joka kirjautti tehot 23+34=57. Seurakaveri Jere Rantala jäi hänestä kuusi pistettä. Karhu HT:n Jesse Huhtala oli kolmas 48 tehopisteellään. Sarjakärki Kiekko-Espoon vahvuus oli tasaisuus. 183 maalia tehneen espoolaisjoukkueen paras pistemies Oscar Leppänen oli kahdeksas tehoilla 22+20=42.

» Lähetä palautetta toimitukselle