Suomi saa revanssimahdollisuuden viime keväästä − Kanada vyöryi Tšekin yli finaaliin

MAAJOUKKUE / Uutinen
Kent Johnson iski Kanadan neljännen maalin toisessa erässä.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi

Toisessa välierässä aloitettiin tasaisissa merkeissä. Kanadan peliä värittivät rangaistukset, joita se otti avauserässä kolme. Niistä ensimmäisen Tšekki myös hyödynsi, kun David Krejci vei joukkueen 1−0-johtoon. Kanadallakin oli erässä omat tilaisuutensa ja erän päätösminuutilla se myös nousi tasoihin Dylan Cozensin viimeistelemällä osumalla.

Kanada vyöryi toisessa erässä alusta alkaen vahvasti ja Tšekki oli helisemässä. Joukkueen ykköstähden David Pastrnakin pelitilanteen ulkopuolella ottama typerä estämisrangaistus muodostui erän käännekohdaksi. Adam Lowry vei ylivoimalla Kanadan johtoon ja reilua minuuttia myöhemmin Kent Johnson iski numerot jo 3−1:een.

Kari Jalosen kolmannen takaiskun jälkeen ottama aikalisäkään ei herättänyt Tsekkiä. Kanada pysyi pelin päällä ja rokotti erikoistilanteista tehokkaasti, sillä Mathew Barzal laukoi vaahteralehtipaidoille illan toisella ylivoimalla toisen ylivoimaosuman muuttaen lukemat 4−1:een.

Kanada ei kolmannessakaan erässä armoa tuntenut, vaan erän alkuun Cole Sillinger laukoi joukkueella jo viidennen osuman. Pastrnakilla oli tämän jälkeen paikka kaventaa rangaistuslaukauksesta, mutta hän ei maalinteossa onnistunut.

Cozensin illan toista ja Kanadan kuudetta osumaa käytiin tarkastelemassa videoilta saakka Jalosen haastatettua sen mahdollisena paitsiotilanteena. Videotarkistelun maali kuitenkin todettiin oikein tehdyksi. Osuma jäi myös illan viimeiseksi, joten Kanada marssi Suomen seuraksi finaaliin 6−1-numeroin.

» Lähetä palautetta toimitukselle