Suomi nollasi Tšekin ja lunasti lohkovoiton – puolivälierässä vastaan luistelee Slovakia

MAAJOUKKUE / Uutinen
Joel Armian tyylikäs viimeistely kuuluu MM-turnauksen kohokohtiin.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

B-lohkon päätösottelussa oli panoksena lohkovoitto. Suomelle riitti yksikin piste, Tšekin oli otettava voitto varsinaisella peliajalla.

Ensimmäisen erän parhaat paikat loi Suomi. Joel Armia ja Sakari Manninen pääsivät kokeilemaan Marek Langhamerin päivän vireyttä, ja Marko Anttila missasi paikan maalin kulmalta.

Erän puolivälissä Suomi teki ansaitun ja vapauttavan avausmaalin. Armia eteni tšekkimaalin eteen komealla yksilösuorituksella, joka päättyi jämäkkään laukaukseen suoraan yläkulmaan.

Maali ei saanut Tšekkiä heräämään, vaan ote säilyi Suomella. Erän lopulla Suomi pääsi ylivoimalle, ja pakkopeli päättyi, kun Mikael Granlundin maalin eteen toimittama kiekko kimpoili vapaaseen paikkaan Manniselle, joka sivalsi pelin 2–0.

Tšekki havahtui taisteluun, mutta hiipui nopeasti

Vaisusti ottelun aloittanut Tšekki sai ensimmäisen todellisen tekopaikkansa vasta aivan erän viimeisillä minuuteilla. Sen vire jatkui nousujohteisena toiseen erään, ja Suomi oli toistuvasti helisemässä omalla alueellaan. Erän alussa Tšekki pyöritti lähes kolme minuuttia peliä kuin ylivoimaa. Lähimmäksi maalintekoa pääsi Tomáš Hertl, jonka veto osui Jussi Olkinuoran maskiin.

Kun Tšekin alkurynnistys hiipui, alkoi Suomikin päästä takaisin mukaan pelin rytmiin. Suomen parhaan tilaisuuden rakensi Hannes Björninen, jonka röyhkeä ajo maalille oli vähällä johtaa täysosumaan. Anttilan yritys kilpistyi Langhameriin.

Kun erää oli jäljellä neljä ja puoli minuuttia, näki Suomen kolmas maali päivänvalon. Miro Heiskanen teki taiturimaista esityötä ja Mikael Seppälän millintarkka syöttö tavoitti Toni Rajalan maalin kulmalla, josta oli helppo työ siirtää kiekko häkkiin.

Heti seuraavassa hyökkäyksessä Olkinuoran erinomainen hanskatorjunta esti Michal Kempnýn maalintekoaikeet. Se oli paikka, jota Tšekki ei olisi saanut missata.

Päätöserässä Tšekki oli jo silminnähden flegmaattinen. Taistelutahto oli jäänyt toiseen erään, eikä joukkue saanut aikaan kunnolla kontrolloituja hyökkäyksiä. Kolmannen erän erikoistilanteet eivät tuottaneet tulosta kummassakaan päässä, ja Suomi jaksoi vielä puolustaa Olkinuoralle nollapelin.

Suomi voitti lohkon ja kohtaa torstai-illan puolivälierässä Slovakian. Tšekki saa pudotuspeleissä vastaansa Saksan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös