Suomi kannatti Venäjän pääsyä suoraan takaisin MM-kisojen A-tasolle – "Sodan täytyy olla loppunut"

MAAJOUKKUE / Uutinen
Venäjä on kuuma peruna jääkiekossakin.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF päätti eilen puolivuotisliittokokouksessaan, että tällä hetkellä IIHF:n urheilutoiminnan ulkopuolelle suljetut Venäjä ja Valko-Venäjä pääsevät aikanaan palaamaan suoraan A-tason MM-kisoihin. Suomen jääkiekkoliitto oli yksi esitystä kannattaneista jäsenliitoista.

– Suomi oli IIHF:n hallituksen tekemän esityksen puolella, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela toteaa.

– Oli monen jäsenliiton toive, että tehdään päätös tulevaisuudessa käytettävästä menettelytavasta. Kansainvälisen liiton hallitus esitti nyt päätettyä menettelytapaa.

IIHF:n hallituksessa istuu muun muassa suomalainen Heikki Hietanen.

Jäsenliitot kaipasivat selkeyttä. MM-kisojen sarjakokonaisuus yltää A-tasolta nelostasolle, ja Venäjän ja Valko-Venäjän joskus tapahtuva mukaan palaaminen muokkaa kilpailutilannetta.

Nummelan mukaan tänään jatkuvassa puolivuotisliittokokouksessa ei ole keskusteltu valloitussotaa käyvien Venäjän ja Valko-Venäjän sivuuttamisen pituudesta.

- Kielto on toistaiseksi voimassaoleva. Ei ole ollut mitään keskustelua, että sitä uudelleenarvioitaisiin. IIHF:n puheenjohtaja Luc Tardif sanoi tilaisuuden avajaispuheessaan, että sodan täytyy olla loppunut. Tuleeko sitten muita ehtoja sen jälkeen, se jää nähtäväksi, Nummela kertoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle