Suomi ja Ruotsi kohtaavat alkulohkossa vuoden 2022 olympialaisissa − isäntämaa Kiina kohtaa pohjoisamerikkalaiset

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomi ja Ruotsi kohtaavat jälleen olympiajäillä.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Kansainvälinen jääkiekkoliitto on julkaissut uuden maailmanrankinginsa, minkä perusteella tehtiin myös vuoden 2022 talviolympialaisten lohkojako.

Koska tänä vuonna aikuisten arvoturnauksia ei päästy pelaamaan, maat saivat pisteitä rankingsijoitusten mukaisessa järjestyksessä. Näin muutokset järjestyksessä olivat vähäisiä. Miesten rankingissa 12 parasta maata säilyivät ennallaan, ja ensimmäinen muutos oli Valko-Venäjän nousu Ranskan edelle. Tämä johtui siitä, että Ranska putosi viime kevään MM-kisoissa I divisioonaan.

Kahdeksan parasta jo olympiakisoihin selvinnyttä maata sijoitetaan lohkoihin niin, että A-lohkossa pelaavat rankingin 1, 6 ja 7, B-lohkossa sijat 2, 5, ja 8 sekä C-lohkossa rankingin sijat 3 ja 4. Isäntämaa Kiina pelaa lohkossa A, ja näin yksi paikka B- sekä kaksi paikkaa C-lohkossa ovat auki olympiakarsinnan viimeisen vaiheen voittajille. Kolme turnausta on tarkoitus pelata elokuun lopulla. Isäntämaina toimivat maailmanrankingin sijoilla 9−11 olevat Slovakia, Latvia ja Norja.

Lohko A: Kanada, Yhdysvallat, Saksa, Kiina
Lohko B: Venäjä, Tšekki, Sveitsi, Karsija 3
Lohko C: Suomi, Ruotsi, Karsija 1, Karsija 2

Karsinnan kautta kisoihin selvinneet sijoitetaan lohkoihin niin, että kaksi parasta tulevat lohkoon C ja huonoin lohkoon B.

Naisten turnauksessa rankingin viisi parasta maata (Yhdysvallat, Kanada, Suomi, Venäjä ja Sveitsi) pelaavat lohkossa A. Lohkossa B pelaavat Japani, Kiina ja kolme karsintojen kautta olympialaisiin selviävää maata. Viimeiset karsintaturnaukset on tarkoitus pelata helmikuussa 2021 Tšekissä, Saksassa ja Ruotsissa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle