Suomi historiallisesti kotikisoissaan loppuotteluun − Yhdysvallat kaatui 4−3

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomi pääsi juhlimaan loppuottelupaikkaa.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi

Suomen peli ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla, sillä Nate Schmidt vei Yhdysvallat johtoon jo pelin toisella minuutilla. Yhdysvallat piti asemansa aina erän loppuhetkille, kunnes Miro Heiskasen taitava rystynosto toi pelin tasoihin. Näissä lukemissa mentiin myös ensimmäiselle erätauolle.

Toisessa erässä nähtiin kolme maalia. Sakari Manninen laukoi kiekon yläkulmaan hyvän kiekonsiirtelyn jälkeen Suomen pelatessa ylivoimalla. Ilo jäi lyhytaikaiseksi Sean Farrellin tasoitettua pelin alle kolme minuuttia myöhemmin.

Suomi otti uudestaan johtoaseman ennen erän puoliväliä, kun Sami Vatanen nousi b-pisteelle ja ampui ranteella kiekon maaliin. Kolmannen erän alussa Vinni Lettieri otti rangaistuksen ja heti sen päätyttyä Joel Armia ampui Schmidtin jaloista Suomen neljännen maalin.

Yhdysvallat veti maalivahtinsa Jeremy Swaymanin pois maaliltaan vajaat neljä minuuttia ennen loppua. Adam Gaudette laukoikin suomalaispelaajien keskeltä kavennuksen, kun kuudella pelaajalla oli pelattu noin minuutti. Tämänkin jälkeen Yhdysvallat haki tiukasti tasoitusta, mutta Suomi kesti ja näin kisaisännät nähdään sunnuntaisessa loppuottelussa.

Suomelle loppuottelupaikka on ensimmäinen kotikisoissa. Aikaisemmin Suomi on ollut parhaimmillaan neljäs vuosina 1974, 2012 sekä 2013, jolloin ratkaisupelit Suomen ja Ruotsin jakamissa kisoissa pelattiin Tukholmassa.

Ottelun parhaana suomalaispelaajana palkittiin maalin ja kaksi syöttöpistettä kerännyt Miro Heiskanen. Yhdysvalloilta saman kunnian sai Seth Jones, joka urakoi ottelussa kentällä peräti 31 minuuttia ja 57 sekuntia.

Ottelun jälkeen jaettiin myös palkinnot joukkueiden kolmelle parhaalle pelaajalle turnauksessa. Yhdysvalloilta kunnia meni Jonesille, Swaymanille ja Gaudettelle. Suomen palkinnot menivät Jussi Olkinuoralle, Manniselle sekä Mikko Lehtoselle.

» Lähetä palautetta toimitukselle