Suomi edelläkävijänä Euroopassa näkövammaiskiekon osalta – ensi vuonna järjestetään historian ensimmäinen kiekkoleiri

Muut Sarjat / Uutinen
Näkövammaiset pääsevät alkuvuodesta kokemaan jääkiekon pelaamisen riemun kaukalosta käsin.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://www.facebook.com/makisarkaphoto
Kesäparalympiaurheilijat Antti Latikka ja Markus Tihimäki järjestävät Suomen ensimmäisen näkövammaiskiekkoleirin yhteistyössä tukijoidensa Kansainvälinen näkövammaisjääkiekkoliiton IBIHF:n, Sokeain lasten tukisäätiön, Suomen Näkövammaissäätiön ja Annanpura Oy:n kanssa.

Lahden Nastolassa järjestetään tammi-helmikuussa Suomen ensimmäinen näkövammaisten kiekkoleiri. Leirillä piloitoidaan tällä hetkellä ainoastaan Pohjois-Amerikan suunnalla pelattavaa lajia. Leiri on suunnattu kaikenikäisille ja se järjestetään 31.1.–2.2.2020 Liikuntakeskus Pajulahdessa. 

Viikonlopun tarkoituksena on tarjota näkövammaisille Suomen seuratuimman lajin kokemuksia jääntasolla, eikä ainoastaan katsojan roolissa sekä mahdollisuuden liikkua jäällä. 

Näkövammaisten säännöt poikkeavat tavallisesta jääkiekosta vain muutamien kohtien osalta, joista muun muuassa maali on korkeudeltaan 91,5 senttimetriä eli noin 30 senttiä tavallista matalampi. Kiekko puolestaan on ohutta terästä ja halkaisijaltaan 14 ja korkeudeltaan 4,8 senttiä. Lisäksi se sisältää kuulalaakereita. 

Joukkueiden pelillisen näkökyvyn tasavertaisuus pisteytetään IBSA:n urheiluluokitusten mukaan.

NHL-seurat Chicago Blackhawks, Pittsburgh Penguins, St. Louis Blues sekä Minnesota Wild ovat perustaneet seuratoimintansa yhteyteen näkövammaisten jääkiekkojoukkueen. Vammaiset saavat taloudellisen tuen ja NHL-seurat kasvattavat toiminnallaan markkina-arvoaan kehittämällä näkövammaiskiekkotoimintaansa.

Pajulahdessa järjestettävästä leiristä tiedotettiin Suomen Vammaisurheilu ja  -liikunta Ry:n nettisivuilla

» Lähetä palautetta toimitukselle