Suomi aloitti Euro Hockey Tourin tappiolla - Sveitsi oli parempi voittomaalikilpailun jälkeen

MAAJOUKKUE / Uutinen
Sveitsi oli Suomea etevämpi Euro Hockey Tourin avausottelussa.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Naisleijonat aloitti Saksan Füssenissä pelattavan Euro Hockey Tourin 5−4-tappiolla Sveitsille. Turnaus jatkuu perjantaina, kun Suomi kohtaa Ruotsin.

Naisleijonat aloitti Saksan Füssenissä pelattavan Euro Hockey Tourin 5−4-tappiolla Sveitsille. Ottelua parhaimmillaan kahdella maalilla johtanut Suomi taipui lopulta voittomaalikilpailun jälkeen.

Maalinteon ottelussa aloittanut Suomi johti ottelua toisen erän alussa jo 3−1, mutta Sveitsi vastasi seuraavista kolmesta maalista siirtyen 4−3-johtoon päätöserän puolivälin paikkeilla. Suomi nousi tasoihin ajassa 53.43, mutta kun varsinaisen peliajan loppu ja jatkoaikakaan eivät enää tuoneet kummallekaan joukkueelle lisämaaleja, haettiin voittajaa voittomaalikilpailun kautta.

Voittomaalikilpailun ratkaisevan osuman iski Sveitsin tähtihyökkääjiin lukeutuva Lara Stalder.

Ottelun tehokkain pelaaja oli Suomen Noora Tulus (2+1). Susanna Tapani (2+0) oli myös vahvassa iskussa. Voittomaalikilpailun ratkaisuosuman lisäksi Stalder onnistui kertaalleen maalinteossa myös varsinaisella peliajalla.

Suomen maalilla pelasi Meeri Räisänen, Sveitsin puolella torjuntatyöt hoiti vasta 18-vuotias Saskia Maurer.

Euro Hockey Tour -turnaus pelataan Saksan Füssenissä 12.–14. joulukuuta. Suomi kohtaa 13.12 Ruotsin ja 14.12 vastaan asettuu Saksa.

» Lähetä palautetta toimitukselle