Suomessakin kiekkoillut ruotsalaiskaksikko SHL-seuran peräsimeen – Boumedienne ensimmäistä kertaa päävalmentajatehtäviin

SHL / Uutinen
Pitkän pelaajauran tehnyt Boumedienne lähtee pelastamaan Brynäsiä putoamiselta.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Suomen kaukaloistakin tutut Josef Boumedienne ja Nils Ekman luotsaavat Brynäsiä pian alkavissa SHL-karsinnoissa.

SHL:n karsintapeleihin valmistautuva Brynäs on nimittänyt uudeksi päävalmentajakseen pitkän uran pelaajana muun muassa Suomessa tehneen Josef Boumediennen. Hän korvaa tehtävässä Peter Anderssonin, joka erotettiin päävalmentajan paikalta sunnuntaina. Brynäs sijoittui SHL:n runkosarjassa 13:ksi eli toiseksi viimeiselle sijalle ja kohtaa karsintapeleissä viimeiseksi jääneen HV71:n.

Pelaajauraltaan muun muassa Kärppien, Jokerien ja Tapparan miehistöistä muistettava Boumedienne on uransa jälkeen toiminut NHL-joukkue Columbus Blue Jacketsin pelaajatarkkailijana. Viimeiset kolme kautta 43-vuotias Boumedienne on ollut samassa roolissa myös Rauman Lukossa.

Apuvalmentajakseen Boumedienne saa Nils Ekmanin, jolta löytyy myös taustaa Suomesta pelaajauraltaan Kiekko-Espoon sekä Bluesin riveistä kausilta 1996-1999. NHL:ssäkin urallaan esiintynyt Ekman on viime vuodet toiminut Djurgården naisten jääkiekkojoukkueen managerina. 

− He ovat kaksi uskomattoman pätevää jääkiekkoihmistä, jotka tietävät mitä tällä tasolla tarvitaan. He tietävät, mitä tarvitaan tulosten saavuttamiseksi ja me tarvitsemme juuri nyt tulosta. Heillä on valtava kokemus ja tuntemus jääkiekosta, kertoi Brynäsin seurajohtaja Michael Campese.

− Josef ja Nils ovat molemmat pelanneet ehdottomalla huipputasolla ja käyneet läpi vaikeita asioita jääkiekon suhteen, joten katsoimme monia muita vahvuuksia kuin heidän ansioitaan valmentajina.

Brynäs ja HV71 aloittavat neljästä voitosta ratkeavan karsintasarjan tiistaina. Sarjan häviäjä putoaa HockeyAllsvenskaniin, jonka mestari puolestaan nousee SHL:ään.

Uutista korjattu kello 21.57: Boumediennen ja Ekmanin sopimukset eivät koske ensi kautta, vaan pelkästään tämän kevään karsintasarjaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle