Suomen tienestikuninkaiden omistaman TPS:n vapaasukellus jatkuu – Nyt tappiota 2 miljoonaa, kuudessa vuodessa miinusta 10,6 miljoonaa euroa

LIIGA / Uutinen
TPS:ssä on hiljaista.
Kuva © Timo Savela

TPS tiedotti tänään taloustilanteestaan. Toimitusjohtaja Santtu Jokinen kertoo tiedotteessa, että kuluva tilikausi on seuran taustayhtiö HC TPS Turku Oy:lle noin kahden miljoonan euron verran tappiollinen.

– Katsojamäärien romahtaminen johti raskaisiin taloudellisiin tappioihin, noin kahden miljoonan euron verran. Tämä yhdistettynä koronavirusepidemian luomaan epävarmuuteen, pakottaa meidät taloudellisiin säästötoimiin, jotta Turussa pelattaisiin Liiga-kiekkoa ensi kaudellakin. Tämä on erittäin kova päätös meille, mutta tässä tilanteessa meillä ei ollut muuta vaihtoehtoa, Jokinen sanoo.

TPS on tehnyt edellisten viiden tilikauden aikana tappiota yhteensä 8,6 miljoonaa euroa. Kun päälle lisätään kuluvan tilikauden kahden miljoonan miinus, turkulaiset ovat tehneet kuudessa vuodessa tappiota yhteensä 10,6 miljoonaa euroa.

Nyt seura aloittaa yt-neuvottelut. Tiedotteessa arvioidaan, että mahdolliset määräaikaiset lomautukset kestävät enintään 90 päivää, ja jos päädytään irtisanomisiin, ne voisivat kohdistua enintään neljään työntekijään. Yt-neuvottelujen piirissä ovat HC TPS Turku Oy ja sen omistama Turku Live Oy. Urheilutoimi ja joukkue eivät ole neuvottelujen piirissä. Neuvottelujen arvioitu päättymisajankohta on huhtikuun 28. päivä.

TPS järjesti edelliset yt-neuvottelut puolitoista vuotta sitten. Tuolloin irtisanottiin kolme henkilöä.

Koko Suomen taloutta ankarasti syövän koronakriisin vaikutus TPS:n talouteen näkyy ennen kaikkea tulevaisuudessa. Menneen Liiga-kauden ja kuluvan tilikauden osalta korona vei TPS:ltä yhden kotiottelun, joukkueen kausi ei olisi jatkunut pudotuspeleillä.

TPS:n pääomistajat ovat pelimiljonäärit Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja, jotka olivat 2010-luvulla eniten tienanneet suomalaiset. Mittavat taloustappiot ovat mahdollistuneet pääomistajien panostuksilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös