Suomen suurin jääkiekkomedia Jatkoaika kasvatti kävijämääräänsä yli 10 prosentilla – Suurta kasvua kaikilla mittareilla

LIIGA, MESTIS, MAAJOUKKUE, NHL, KHL / Uutinen
Vuosi 2019 oli menestys sekä Jatkoajalle että suomalaiselle jääkiekolle.
Kuva © Saana Hakala
Jatkoajalla on takanaan todella vahvan kasvun vuosi. Verkkosivuston kävijämäärä oli vuonna 2019 10,4 prosenttia suurempi kuin vuonna 2018. Sivustolla viihdytään kerrallaan yhdellä vierailulla keskimäärin 7,5 minuuttia.

Vuosi 2019 oli Suomen suurimmalle jääkiekkoon erikoistuneelle tiedotusvälineelle Jatkoajalle suuren kasvun vuosi.

Jatkoajan verkkosivustolla vierailee keskimäärin noin 200 000 kävijää viikoittain. Yhteensä sivustolla käytiin viime vuoden aikana yli viidellä miljoonalla verkkoselaimella. Kävijämäärä oli vuonna 2019 10,4 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Vuoden vilkkaimmalla viikollaan Jatkoaika tavoitti 270 000 selainta. Huippu oli 13 prosenttia korkeampi kuin vuonna 2018.

Sivustolla vietetään kerrallaan yhdellä vierailulla keskimäärin 7 minuuttia ja 28 sekuntia. Aika on pysynyt edellisten kahden vuoden aikana samana. Sivustolla vietetty aika on tärkeä mittari siksi, että se kertoo yleisölle tarjottavan sisällön laajuudesta ja kiinnostavuudesta – poistuuko kävijä nopeasti vai viihtyykö sisällön parissa pidempään.

Jatkoajan kaikki pääsisältö eli toimitetut artikkelit, kolumnit, haastattelut, uutiset ja keskustelupalsta kasvattivat yleisöään roimasti. Kolumnit keräsivät lukijoita räjähdysmäisesti yli 60 prosenttia enemmän kuin vuonna 2018. Toimitetut artikkelit puolestaan yli 15 prosenttia enemmän, uutiset yhdeksän prosenttia ja haastattelut melkein yhdeksän prosenttia.

Keskustelupalstan kävijämäärä kasvoi reilut kaksi prosenttia ja sinne ladattujen viestien määrä peräti liki 15 prosenttia. Se tarkoittaa lähes 100 000 viestin lisäystä vuodessa.

Sosiaalisessa mediassa Jatkoajan suosio on räjähtänyt kuva- ja videopalvelu Instagramissa. Jatkoajan Instagram-seuraajien määrä kasvoi vuonna 2019 peräti 31 prosenttia. Jatkoaikaa seuraa Instagramissa noin 12 900 käyttäjätiliä. Mikroblogialusta Twitterissä seuraajamäärä on hienoisessa tasaisessa nosteessa. Seuraajia on yhteensä noin 38 600 ja määrä on kasvanut vuodentakaisesta 1,18 prosenttia. Verkostokanava Facebookissa Jatkoajan seuraajamäärä säilyi viime vuonna ennallaan, noin 45 500 seuraajassa.

Jatkoajalle tärkeä mittari on myös tekijöiden määrä ja tekijöiksi hakevien määrä. Vuosi 2018 oli niissä ennätyksellinen. Jatkoaika sai silloin tekijähakemuksia enemmän kuin koskaan aikaisemmin yhden vuoden aikana. Vuonna 2019 tahti jatkui hyvänä. Jatkoajassa aloitti jälleen suuri määrä uusia toimittajia ja kuvaajia.

Jatkoaika on vuonna 2001 perustettu Suomen suurin jääkiekkoon erikoistunut tiedotusväline, joka käsittelee jääkiekkoa sen kaikissa ilmenemismuodoissa urheilulajina, liiketoimintana, kansanliikkeenä ja yhteiskunnallisena ilmiönä. Jatkoajan slogan on Kaikki jääkiekosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle