Suomen suurimman jääkiekkomedian Jatkoajan suosio on kovassa nosteessa: Yleisö laajenee monella mittarilla

LIIGA, MESTIS, MAAJOUKKUE, NHL, KHL / Uutinen
Jatkoajalla on vauhti päällä.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Jatkoaika on kasvattanut tänä vuonna muun muassa kävijämääräänsä, sivustollaan vietettyä aikaa ja sosiaalisen median näkyvyyttään.

Kuluvan vuoden kevätkausi on ollut Suomen suurimmalle jääkiekkoon erikoistuneelle tiedotusvälineelle Jatkoajalle vahvaa kasvun aikaa.

Jatkoajan verkkosivustolla vierailee keskimäärin 200 000 kävijää viikoittain. Nyt vertailtava ajanjakso on 1.1.2018–15.5.2018 versus 1.1.2019–15.5.2019. Tuona aikana Jatkoajan verkkosivuston käyttäjien määrä kasvoi 0,74 prosenttia. Sivustolla vietetään kerrallaan yhdellä vierailulla keskimäärin 7.52 minuuttia. Tuo aika on pidentynyt viime vuoden alkupuoliskosta 2,35 prosenttia.

Sivustolla vietetty aika on tärkeä mittari siksi, että se kertoo yleisölle tarjottavan sisällön laajuudesta ja kiinnostavuudesta – poistuuko kävijä nopeasti vai viihtyykö sisällön parissa pidempään.

Jatkoajan kolumnien, haastattelut, podcastien, uutisten ja toimitettujen artikkelien keskimääräinen julkaisukohtainen katselukertojen määrä on kasvanut peräti 23 prosenttia. Myös katselukertojen kokonaismäärä on selkeässä nousussa: kasvua 4,13 prosenttia.

Valtavinta suosion kasvu on ollut kolumneissa. Niitä on luettu tänä vuonna peräti 64 prosenttia innokkaammin. Kolumnikohtainen lukijakeskiarvo on noussut 10,5 prosenttia. Uutisten vastaavat numerot ovat 24,11 prosenttia ja yksi prosentti. Toimitettujen artikkelien ja podcastien keskimääräinen avaajamäärä on kasvanut 42 prosenttia.

Sosiaalisessa mediassa Jatkoajan suosio on räjähtänyt kuva- ja videopalvelu Instagramissa. Jatkoajan Instagram-seuraajien määrä on kasvanut vuoden 2018 alusta peräti 45 prosenttia. Jatkoaikaa seuraa Instagramissa noin 11 600 käyttäjätiliä. Mikroblogialusta Twitterissä seuraajamäärä on hienoisessa tasaisessa nosteessa. Seuraajia on yhteensä noin 38 200 ja määrä on kasvanut viime vuoden alusta 0,65 prosenttia. Verkostokanava Facebookissa Jatkoajalla on noin 45 450 seuraajaa. Viime vuoden alussa heitä oli 45 600.

Yksi tärkeä mittari on myös Jatkoajan tekijöiden määrä. Jatkoaika sai viime vuonna tekijähakemuksia enemmän kuin koskaan aiemmin yhden vuoden aikana. Jatkoaika on perustettu vuonna 2001. Ennätysmäärä hakemuksia johti ennätykseen myös Jatkoajassa aloittaneiden uusien tekijöiden määrässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle