Suomen naiset ja miehet pelaavat maaotteluhengessä Sveitsiä vastaan näillä kokoonpanoilla

MAAJOUKKUE / Uutinen
Naisleijonilla on tavoitteenaan pronssimitalit.

Naisleijonien otteet ovat parantuneet turnauksen edetessä, ja nyt edessä on viimeinen mahdollisuus jättää kaikki osaaminen kaukaloon, kun edessä on pronssiottelu Sveitsiä vastaan. Naisleijonat voittivat pronssia Pyeongchangissa neljä vuotta sitten.

Sveitsi hävisi välierässään Kanadalle lukemin 10–3, kun vastaavasti Suomi koki ankaran taistelun jälkeen tappion Yhdysvalloille numeorin 4–1. Joukkueet kohtasivat kertaalleen jo alkusarjan ottelussa, jolloin Sveitsi oli Naisleijonia vahvempi yhden maalin erolla lukemin 3–2. 

Naisleijonien kokoonpano on täysin sama kuin välieräottelussa Yhdysvaltoja vastaan, kun Anni Keisala jatkaa maalillaan ja ykkösketju pysyy tutussa muuttumattomassa muodossaan. Ottelu alkaa kello 13.30.

Leijonat kohtaa kello 10.40 alkavassa puolivälieräottelussa niin ikään Sveitsin. Suomi pelasi vaiherikkaan ottelun lohkon päätöskamppailussa Ruotsia vastaan, mutta selvitti tiensä lohkovoittajana jatkoon. 

Markus Granlund ei saanut taklauksestaan pelikieltoa, joten ykkösketju pysyy muuttumattomana. Ainoa muutos nähdään Leijonien maalinsuulla, kun Jussi Olkinuora tekee tilaa Harri Säterille, joka pelasi lohkovaiheessa kaksi kamppailua.

» Lähetä palautetta toimitukselle