Suomen mestarit Liedes ja Setänen KooKoon riveihin

LIIGA / Uutinen
Liedes oli Lukon mestarijoukkueen kapteeni.
Kuva © Juuso Koro
KooKoo vahvistaa rivejään kahdella tuoreella Suomen mestarilla, kun Oskari Setänen ja Heikki Liedes siirtyvät joukkueeseen.

Oskari Setänen ja Heikki Liedes tekivät KooKoon kanssa kaksivuotiset sopimukset. Molemmat pelasivat viime kaudella Suomen mestaruuden voittaneen Lukon miehistössä.

Setänen torjui Lukon maalilla viime kaudella 26 ottelua torjuntaprosentilla 90,9. Hän sai vyölleen myös uransa ensimmäisen A-maaottelun, kun pelasi Helsingin EHT-turnauksessa yhden ottelun. Urallaan 27-vuotias torjuja on edustanut Lukon lisäksi TPS:ää.

− Setänen on maalivahti, jonka fyysiset ominaisuudet ja pelin lukeminen tukevat hyvin voittavaa maalivahtipelaamista. Hänen peli-ideologiansa sopii myös hyvin yhteen maalivahtivalmentajamme Kari Lehtosen kanssa, joten edellytykset kehittyä jatkossa Liigan parhaaksi maalivahdiksi ovat erinomaiset, arvioi KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen.

Liedes pelasi Lukossa viisi edelliskautta. Päättyneellä kaudella hyökkääjä teki uransa piste-ennätyksen, kun 60 ottelussa syntyivät tehot 6+11=17. Pudotuspeleissä 28-vuotias Liedes merkkautti 11 ottelussa viisi tehopistettä. Liiga-kokemusta hyökkääjältä löytyy Lukon lisäksi HPK:n ja KalPan riveistä.

− Liedeksen kokonaisvaltainen pelaaminen on kovalla tasolla ja hän tekee kaukalossa pelin pieniä voittavia asioita tinkimättömästi vaihdosta toiseen. Johtaja, jonka tavat toimia arjessa ovat määräävä esimerkki koko joukkueelle, Kultanen kuvaili.

» Lähetä palautetta toimitukselle