Suomen mestari Markus Niemeläinen siirtyy Ässiin

LIIGA / Uutinen
Tuore Suomen mestari pelaa ensi kaudella Ässien takalinjoilla.
Ässät hankki puolustukseensa Markus Niemeläisen yksivuotisella sopimuksella.

HPK:n riveissä tänä keväänä mestaruutta juhlinut puolustaja Markus Niemeläinen siirtyy ensi kaudeksi Porin Ässiin. Niemeläiselle kertyi kauden aikana runkosarjaotteluja 50, joissa hän teki 1+4 = 5 tehopistettä. Pudotuspeleissä puolustaja väänsi 18 ottelua tehoin 0+2 = 2.

− Pelaajana hänellä on hyvät raamit, ulottuvuus, kyky kamppailla laadukkaasti ja puhtaasti. Lisäksi hän liikkuu kokoisekseen erittäin hyvin. Urheilijana ja ihmisenä hän edustaa niitä arvoja, joita Ässät-logo edellyttää, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi.

Niemeläinen on Edmonton Oilersin 3. kierroksen varaus vuodelta 2016, ja samana vuonna hän voitti myös alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuden.

− Hän on tavoitteellinen kaveri, joka kykenee nuoreksi kaveriksi kypsästi arvioimaan omaa osaamistaan ja kehittymistään. Hän on löytänyt nyt oman peli-identiteettinsä ja vahvuudet tehdä ammattilaisuraa. Sen päälle on aina hedelmällisempi rakentaa lisää. Markus on kuitenkin vielä kehityskaarensa alkupuolella, Kerttula arvioi.

− Ässät osoitti minua sekä omaa kehittämistäni kohtaan vahvaa kiinnostusta ja täällä minun on hyvä lähteä hakemaan seuraavaa askelta uralleni. Pidän itseäni puolustavana puolustajana, jonka vahvuutena on oman pään pitäminen puhtaana. Myös iso koko sekä hyvä liike ovat vahvuuksiani, Niemeläinen itse kommentoi sopimusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle