Suomen Cupin välierät käynnistyivät — Koovee ja SaPKo ottivat askeleet kohti Hartwall Arenan finaalia

MESTIS / Uutinen
Kooveen Miro Nalli pääsi läpiajonsa päätteeksi tuulettamaan ottelun toista maalia.
Kuva © Jarno Hietanen
Suomen Cupin välierien ensimmäiset osat pelattiin keskiviikkoiltana.

Tällä viikolla selvitellään Suomen Cupin finalistit. Kokkolassa SaPKo aloitti voitolla kaatamalla Hermeksen maalein 2–3. Hermes johti pitkään ottelua, mutta SaPKo painoi päätöshetkillä rinnalle ja ohi Matias Rauvolan ja Ville Tiitisen maaleilla.

Tampereella 123 katsojaa todisti, kun Koovee antoi myrskyvaroituksen reilua viikkoa ennen Mestis-kauden alkua kellistämällä Ketterän. Hallitseva Mestis-mestari taipui lopulta lukemin 4–0.

Isäntien voiton pohjana toimi vahva avauserä, jonka aikana Koovee latoi kiekon kolmesti ohi Santeri Lipiäisen vartioiman maalin. Maalitehtailun aloitti Jesper-Juhani Ilvessuo, joka laukoi Janne Seppäsen 100–0 voittaman aloituksen imatralaisten verkkoon. Kooveen Topias Haapanen ehti hukata rangaistuslaukauksen ennen kuin Miro Nalli hyödynsi vieraiden kiekonmenetyksen hyökkäyssiniviivalla. Roby Järventie toimitti vielä ylivoimalla Haapasen maukkaan poikittaistarjoilun verkkoon, vieden tamperelaiset kolmen maalin johdossa tauolle. Järventien osuman jälkeen Ketterän valmennus piiskasi omiaan poikkeuksellisen kovasanaisesti.

Ketterän vaihtopenkki sai kolmannen takaiskun jälkeen kuulla kunniansa.

Kooveen johto kestikin loppuun asti. Aleksi Luhtalampi sinetöi vielä päätösnumerot tyhjiin minuutti ennen päätöstä. Ottelua leimasi vieraiden lukuisten halpojen kiekonmenetysten lisäksi jäähyt, jotka tekivät pelistä varsin rikkonaisen. Illan erikoisuutena mainittakoon Kooveen Otto Mäkisen kolme kahden minuutin rangaistusta alle kymmeneen minuuttiin, jotka ajoittuivat ensimmäisen erän loppuun ja toisen erän alkuun. Nollapelin torjunut Kooveen Kristian Tamminen oli kiekon edessä 29 kertaa.

LeKistä Kooveen paitaan kesällä siirtynyt Janne Seppänen oli luonnollisesti mielissään omiensa esityksestä.

— Lähdimme sillä teemalla otteluun, että saadaan hyvä alku, ja tässä me onnistuimmekin. Sitten meidän piti vain pitää kiinni omasta hommastamme ja onnistuimmekin siinä melko hyvin pieniä juttuja lukuunottamatta. 3–0 johdon jälkeen oli hyvä meidän jatkaa omaa peliämme, Seppänen kommentoi välittömästi ottelun jälkeen.

Kooveen ykkösketjun sentteri Janne Seppänen lukeutui ottelun parhaimmistoon.

Välierien jälkimmäiset osat pelataan perjantaina. Paras kahdesta systeemillä pelattavissa ottelupareissa Kooveelle ja SaPKolle riittää finaalipaikkaan tasapelit varsinaisella peliajalla. Hermeksen tai Ketterän voittaessa edessä on ottelupareissa jatkoaika, jonka jälkeen tarvittaessa vedetään rangaistuslaukaukset. Suomen Cupin loppuottelu pelataan Hartwall Arenalla perjantaina 8.11. Janne Seppäsen tähtäin olikin jo vahvasti pääkaupungin kirkkaissa valoissa.

— Ovathan nämä erilaisia pelejä pelata kuin harjoituspelit, kun näissä on se pieni panos mukana. Koitetaan pelata Imatralla sitten niin hyvin, että päästään sinne Hartwallille, Seppänen toteaa päättäväisenä.