Suomeen paluun tekevä Niko Eronen KeuPan peräsimeen

MESTIS / Uutinen
KeuPa saa uuden päävalmentajan.
Neljä viime kautta ulkomailla valmentanut Niko Eronen on Mestiksen viime kauden hopeamitalisti KeuPan uusi päävalmentaja.

Niko Eronen on valmentanut viimeiset neljä kautta Tanskassa ja Norjassa. Kolme edelliskautta hän toimi Norjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelanneen Narvik Hockeyn päävalmentajana. Tulevaksi kaudeksi Narvik nousi Norjan pääsarjaan, Get Ligaeniin.

Päävalmentajataustaa Suomesta 30-vuotiaalta Eroselta löytyy Suomi-sarjasta sekä II divisioonasta. Hän oli muun muassa Jokipoikien päävalmentaja kaudella 2014-15, kun joensuulaisryhmä nousi Suomi-sarjasta Mestikseen.

Eronen odottaa uutta pestiään innolla ja tietää Mestiksen vaatimustason, vaikka viime kausina Suomen sarjojen seuraaminen onkin ollut hieman haastavampaa.

− Mestis on erittäin vauhdikas ja tasainen sarja, joka vilisee nuoria lupauksia. Yksikään Mestis-joukkue ei taatusti jäisi Norjan pääsarjassakaan viimeiseksi. Vaikka siellä joukkueissa on paljon jopa NHL-kokemusta omaavia huippupelaajia, tasoerot ovat melkoiset. Nytkin pääsarjasta pudottamamme joukkue tuskin selviytyisi kovinkaan pitkälle Mestiksessä, Eronen kuvaili.

» Lähetä palautetta toimitukselle