Suomeen on perustettu uusi NHL-pelaajien yhteenliittymä – Mikko Rantanen lähti mukaan hallitukseen

NHL / Uutinen
Suomen tämän hetken paras jääkiekkoilija Mikko Rantanen lähti mukaan hallitushommiin.
Kuva © Getty Images
Myös NHL:n pistepörssiä johtava Mikko Rantanen kantaa vastuuta suomalaisten NHL-pelaajien keskinäisestä yhteisöllisyydestä.

Suomeen on perustettu uusi nimenomaisesti NHL:ssä pelanneille suomalaisille tarkoitettu yhteenliittymä Finnish NHL Alumni. Alumnin hallituksessa on mukana erittäin kova nimi: tämän hetken paras suomalainen jääkiekkoilija, NHL:n pistepörssiä johtava Mikko Rantanen.

Hallituksen muita jäseniä ovat Leo Komarov, Teppo Numminen, Esa Tikkanen, Sean Bergenheim, Tony Salmelainen, Lauri Korpikoski ja puheenjohtaja Jyrki Lumme. Hallituksen sihteeri on SM-liiga Alumni ry:n toiminnanjohtaja Matti Porvari.

– Hallitus on kokoontunut vasta kerran, joten toimintamme on hyvin alussa. Päätarkoituksemme on edesauttaa entisten ja nykyisten suomalaisten NHL-jääkiekkoilijoiden yhteisöllisyyttä ja keskinäistä yhteydenpitoa sekä järjestää hyväntekeväisyyttä juniorijääkiekkoilun tukemiseksi, Porvari kertoo.

Alumnitoiminta on pohjoisamerikkalaisessa urheilukulttuurissa hyvin tavanomaista. Finnish NHL Alumni tehneekin tulevaisuudessa yhteistyötä koko NHL:n laajuisen, pohjoisamerikkalaisen NHL Alumnin kanssa.

Toistaiseksi suomalaisalumnin toiminnan keskeisin ilmenemismuoto on vuotuiseksi kaavailtu Alumni All Stars -tapahtuma, jonka tuotto ohjataan kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyteen. Tapahtuma järjestettiin tänä vuonna Raumalla elokuussa.

Tekstiä muokattu 28.10.2018 kello 21.30: Lisätty hallituksen jäseniin puheenjohtaja Jyrki Lumme.

» Lähetä palautetta toimitukselle