Suomalaisvahtien taisto Berliinissä päättyi Sharksin niukkaan voittoon

NHL / Uutinen
Kaapo Kähkönen torjui voiton Sharksille.
Kuva © Topi Lainio

Suomalaismaalivahdit pelasivat ottelun jälkimmäisen puoliskon, jonka aikana nähtiin pelin kaikki maalit.

Eisbären avasikin maalihanat heti ajassa 32.10, kun Giovanni Fioren rannelaukaus suorasta hyökkäyksestä yllätti Sharksin Kaapo Kähkösen.

Eisbären-vahti Juho Markkasen urakka alkoi iloisemmin kuin Kähkösellä.

− Olihan se hieno fiilis, kun sain heti alkuun pari isoa torjuntaa ja sitten teimme heti sen avausmaalin. Hyvältähän se tuntui, virkkoi Markkanen.

"Sharksin kaltainen vastustaja rokottaa pienistäkin virheistä"

Sharks oli aloittanut ottelun veltosti ja huonolla asenteella. NHL-joukkueen taito ja fysiikka alkoivat kuitenkin viimein näkyä kentällä, kun Sharks takoi kaksi maalia 40 sekuntiin.

38. minuutilla ensin Tomáš Hertl laukoi Timo Meierin upeasta seinäsyötöstä 1−1:een ja sitten Steven Lorentz teki siniviivalta 2−1.

Jälkimmäistä maalia edelsi Sharksin kärkipuolustaja Erik Karlssonin sääntöjen rajamailla käynyt taklaus, josta ei kuitenkaan jäähyä vihelletty.

Kahdeksan minuuttia ennen päätössummeria Luke Kunin viimeisteli vastahyökkäyksestä loppulukemat 3−1 Sharksille.

− Meillä puuttui valmiiksi pelaajia kokoonpanosta. Avausmaalin jälkeen meiltä tippui kaksi pelaajaa pois. Osittain tähän peli kaatui, mutta toki Sharksin kaltainen vastustaja rokottaa pienistäkin virheistä, Markkanen muistutti.

Eisbärenin Markkanen pelasi yhteensä 29.59 minuuttia ja torjui 12 kertaa. Sharksin Kähkönen sai peliaikaa 28.35 ja kirjautti yhdeksän torjuntaa.

Ottelu oli Sharksin kenraaliharjoitus ennen NHL-kautta, jonka se aloittaa perjantaina ja lauantaina Prahassa Nashville Predatorsia vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle