Suomalainen maalivahtikaksikko jatkaa uraansa Slovakian pääsarjassa

Muut Sarjat / Uutinen
Karolus Kaarlehto pelasi viimeksi Liigassa SaiPan riveissä.
Kuva © Jarno Hietanen

Suomalaisten Karolus Kaarlehdon, 23, ja Julius Pohjanoksan, 24, sopimukset kattavat tulevan kauden. Maalivahtitandemin lisäksi suomalaisjohtoisessa HK Dukla Mihalovcessa kiekkoilee ensi kaudella hyökkääjä Janne Keränen.

– Tehtiin aikaisessa vaiheessa töitä sen eteen, että kartoitettiin kaikki slovakialaiset maalivahdit. Halusimme vahvan kaksikon, joka kilpailee peliajasta ja päädyttiin lopulta ulkomaisiin. Saatiin kaksi eteenpäin menevää, nuorta maalivahtia. He ovat meritoituneet Liigassa ja tiedämme, mitä heiltä saadaan joka päivä, toteaa seuran urheilujohtaja Elmo Aittola.

– Täällä ainoa kansalaisuus, millä tavallaan on merkitystä on slovakki, koska se ei vie ulkomalaaispaikkoja. Tässä tapauksessa suomalaisuus ei välttämättä ollut syy palkata, enemmänkin niin päin, että suomalaisuus ei ollut valmennukselle riski, Aittola summaa.

Kaarlehto pelasi päättyneellä kaudella Tanskassa ja Slovakiassa. Kausi päättyi Liptovsky Mikulasin joukkueessa, jossa hän pelasi 17 ottelua torjuntaprosentilla 91,7 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 3,83 päästettyä maalia per ottelu.

Kaarlehto on edustanut urallaan Liigassa TPS:ää ja SaiPaa. Hänellä on myös rutkasti Mestis-kokemusta. Turkulaisseuran liigamiehistön veräjällä hänelle ei tosin merkattu yhtään ottelua, mutta TPS:n junioripolulla Kaarlehto pelasi pitkään.

Niin ikään TPS:n juniorijoukkueissa tahkonnut Pohjanoksa on pelannut Suomessa ammattiurallaan lähinnä Mestiksessä, mutta hän on päässyt tolppien väliin myös TPS:ssä.

Viime kaudella hän torjui kiekkoja Allsvenskanin Vita Hästenissä 29 ottelussa 89,9% varmuudella sekä päästettyjen maalien keskiarvolla 3,04.

» Lähetä palautetta toimitukselle