Sulkupäätös harmistutti Venäjän ja René Faselin: "Tämä on surullinen hetki IIHF:n historiassa"

MAAJOUKKUE / Uutinen
Venäjää ei tulla hetkeen näkemään tuulettamassa kansainvälisillä kentillä.
Kuva © Tiia Mahkonen
Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF päätti tällä viikolla sulkea Venäjän ja Valko-Venäjän kansainvälisestä jääkiekosta. Sekä Venäjän jääkiekkoliitto että jääkiekkovaikuttaja René Fasel reagoivat päätökseen voimakkaasti.

Venäjän jääkiekkoliitto reagoi odotetun kielteisesti Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n päätökseen sulkea Venäjä ja Valko-Venäjä pois kansainvälisestä jääkiekosta tiukkasanaisesti.

Venäläisnäkökulmasta päätös rangaista hyökkäyssodan aloittaneita maita voi siirtää jääkiekon kehityksen vuosikymmeniä taaksepäin jääkiekkoyhteisön jakautumisen vuoksi.

− RIHF pitää tätä päätöstä syrjivänä ja urheilun hengen vastaisena. Urheilu on aina palvellut eri maiden ja maanosien ihmisten yhdistämistä erimielisyyksistä ja näkemyseroista huolimatta.

Venäjä kertoi myös aikovansa valittaa Urheilun vetoomustuomioistuimeen CAS:ään.

Suuri Venäjän ystävä René Fasel ihmettelee ratkaisua

IIHF:n entinen puheenjohtaja ja suurena Venäjän ystävänä tunnettu sveitsiläinen René Fasel kertoi venäläismedia Championatin haastattelussa ihmettelevänsä IIHF:n päätöstä.

Faselin mukaan Venäjää täytyisi ennemmin tukea ja ymmärtää. Fasel itse on tunnettu Venäjän jääkiekkoliiton ja presidentti Vladimir Putinin linjojen myötäilijänä, eikä sveitsiläinen ole mitenkään piilotellut ihailuaan Venäjää kohtaan ja sen miellyttämisenhalua.

− Tämä on surullinen hetki IIHF:n historiassa. Jopa kylmän sodan aikana Neuvostoliitto pelasi Yhdysvaltojen ja Kanadan kanssa. Nykyisenkin jännittyneessä tilanteessa urheilun tulee kantaa rauhan ja ihmisten yhdistämisen sanomaa.

− Oli monia mahdollisuuksia tehdä tämä (sulkea joku pois IIHF:stä), koska maailmassa oli monia sotia, ja nyt teemme sen. On todella surullista kuulla, mitä ihmiset haluavat tehdä, Fasel taivasteli.

Faselkin haluaa rauhanomaisen ratkaisun Ukrainan-sotaan, joka hänen kuvailuissaan vaikuttaa lähinnä neutraalilta konfliktilta..

− Toivon, että ihmiset löytävät yhteisen kielen ja ratkaisun. Sota ei ole koskaan ratkaisu, mutta urheilua ei saa käyttää rangaistuksena.

» Lähetä palautetta toimitukselle