Strömwall-mania jatkuu Kouvolassa - Sotšin peliin lähdettiin bussilastilla

KHL / Uutinen
Malte Strömwallin kannattajat Kouvolasta pääsivät näkemään suosikkinsa ensi kertaa KHL-jäällä.
Kuva © Satu Pitkänen
Bussillinen kannattajia suuntasi Kouvolasta Helsinkiin Jokereiden otteluun tiistai-iltana. Vastustaja Sotšin riveissä pelasi kouvolalaisten omakseen ottama viime vuoden Liigan pistepörssin voittaja Malte Strömwall.

− Puhuttiin, että lähdetään pienellä porukalla katsomaan Sotšin peliä ja Malte Strömwallia. Sitten kiinnostuneita alkoi kertyä niin, että mietittiin pikkubussin vuokraamista. Pian kuitenkin päätettiin, että hankitaan iso bussi. Se varattiin viimeistä paikkaa myöten täyteen parissa päivässä. Oltaisiin varmasti saatu täyteen toinenkin bussi, jos olisi viitsitty järjestää, reissun puuhanainen, KooKoon yhteisöpäällikkönä työskentelevä Nita Ahola nauraa.

Pieni ryppy matkassa oli. Liput haluttiin hankkia nimenomaan Sotšin vaihtopenkin taakse, mutta jostain syystä Jokerit sijoitti kouvolalaiset oman penkkinsä taakse. Se ei tunnelmaa kuitenkaan latistanut, sillä joukossa oli monia, jotka kannustivat Strömwallin lisäksi Jokereita. Siellä täällä yleisössä näkyi myös oletettavasti omilla autoillaan paikalle saapuneita oranssi-mustia kannattajia.

Mikä sai kouvolalaiset lähtemään porukalla katsomaan Strömwallia? Kaveri pelasi Kouvolassa vain vajaat pari kautta, ja on kaiken päälle ruotsalainen.

− Koska se on meidän Malte, vastataan porukasta tyhjentävästi.

NHL-pudokas tuli Kouvolaan vailla ennakko-odotuksia, ja voitti ällistyttävästi viime kaudella SM-liigan maali- ja pistepörssin joukkueessa, joka ei edes päässyt pudotuspeleihin. Kohtelias ja vaatimaton ruotsalainen oli niin lasten, äitien kuin isienkin suosikki. Kahden kauden aikana hän esitti otteita, jollaisia Kouvolassa ei oltu ennen nähty.

Liekö paikalla ollut fanijoukko saanut Strömwallin mailan tärisemään, sillä Sotšin jatkoaikatappioon päättyneessä ottelussa hänen ainoaksi tilastomerkinnäkseen jäi yksi kahden minuutin rangaistus. Kouvolalaisten matka oli kuitenkin onnistunut, sillä ottelun ratkaisumaalin teki toinen ex-kookoolainen, Mikko Lehtonen.

Malte Strömwall putsasi pöydän, kun Liigan palkintoja jaettiin kaudella 2018-19.
Kuva © Satu Pitkänen

» Lähetä palautetta toimitukselle