Starsin suomalaiset saavat lisää seuraa − joukkueen alakerta vankistuu Jani Hakanpäällä

NHL / Uutinen
Jani Hakanpää pelaa NHL:ssä jatkossakin.
Kuva © Getty Images
Puolustuspelaamisellaan vakuuttanut Jani Hakanpää suuntaa Carolina Hurricanesista Dallas Starsiin.

Viime kaudella Anaheim Ducksissa ja Carolina Hurricanesissa pelannut Jani Hakanpää, 29, siirtyy Dallas Starsin takalinjoille kolmen vuoden sopimuksella. Sen kokonaisarvo on 4,5 miljoonaa dollaria eli suomalaispuolustaja tienaa keskimäärin 1,5 miljoonaa dollaria kaudessa.

Myöhemmällä iällä NHL-kaukaloihin suunnannut Hakanpää murtautui taalajäille kunnolla viime kaudella. Ducksissa suomalainen pelasi 42 runkosarjaottelussa tehoin 0+1, mutta vakuutti puolustuspelaamisensa jämäkkyydellä. Peliaikaa Hakanpää sai runsaasti Ducks-konkari Cam Fowlerin kanssa.

Hakanpää kaupattiin kesken kauden Hurricanesiin, jossa hän esiintyi 15 runkosarjaottelussa tehoin 2+1. Kevään pudotuspeleissä Hakanpää ei kerännyt tehopisteitä, mutta pelasi jokaisessa Hurricanesin pudotuspeliottelussa.

Starsissa pelaavat entuudestaan hyökkääjä Roope Hintz sekä puolustajat Miro Heiskanen ja Esa Lindell. Hakanpää on nyt Starsin neljäs suomalainen sopimuspelaaja ensi kaudelle. Hyökkääjä Joel Kiviranta on vielä ilman sopimusta. Puolustaja Julius Honka jäi puolestaan kokonaan ilman perustarjousta texasilaisilta.

» Lähetä palautetta toimitukselle