Stanley Cup -voittaja syyttää jääkiekon suuria juniorisarjoja kammottavista intiimirikoksista − Jätti ryhmäkanteen

NHL, Muut Sarjat / Uutinen
Daniel Carcillo muistetaan Chicago Blackhawksin paidasta.
Kuva © Getty Images

Daniel Carcillon ja Garret Taylorin jättämässä ryhmäkanteessa kerrotaan toinen toistaan rajumpia syytöksiä. Ennenkaikkea pelaajat kertovat tulokkaina kokemastaan vanhempien joukkuekavereiden häirinnästä.

Tulokkaita kerrotaan muun muassa laitetun pyykkikoriin ja tulleeksi paiskattua täysiä päin seinää, joka aiheutti pelaajille fyysisiä vammoja esimerkiksi tajuttomuuden muodossa. Syytöslistalla on myös muun muassa tapaus, jossa valmentaja olisi antanut joukkueen luottokortin vanhemmille pelaajille, joiden piti ostaa alkoholia, jota tulokkaat juovat oksentamis- ja sammumispisteeseen.

Listalta löytyy myös seksuaaliseen hyväksikäyttöön viittavia tekoja, joihin valmennus ei tietoisuudestaan huolimatta ole puuttunut lainkaan. Tulokkaat on laitettu istumaan suihkun lattialle alasti, kun muut joukkuekaverit ovat tulleet laskemaan erinäisiä eritteitä heidän päälleen. Päävalmentaja Jeff Perryn kerrotaan nauraneen tapaukselle.

Kanne jätettiin torstaina Torontossa ja siihen vastaajina ovat CHL, OHL, QMJHL ja WHL.

− Järjestelmässä on systemaattisia ongelmia, jotka ovat olleet olemassa jo jonkin aikaa. Sarjat ovat olleet hyvin hitaita vastaamaan tällaisten tapauksien olemassaolosta. Jotkut selviytyjät ovat riittävän vahvoja puhumaan kokemuksistaan vasten tiettyjä koodeja, jotka ovat jääkiekossa normaaleja, asianajaja James Sayce kommentoi The Hockey Newsin jutussa.

Carcillo pelasi OHL:ssä neljän kauden ajan edustaen Sarnia Stingiä ja Missisauga IceDogsia. Taylor pelasi WHL:ssä kaksi kautta. Joukkueina olivat Lethbridge Hurricanes ja Prince Albert Raiders.

Tällä hetkellä kyse on yksipuolisista syytöksistä.

Muokattu 19.6.2020 kello 12.34: Otsikosta korjattu kirjoitusvirhe ja otsikkoa muutettu.

» Lähetä palautetta toimitukselle