St. Louis Bluesin puolustaja Carl Gunnarsson lopettaa uransa 34-vuotiaana

NHL / Uutinen
Gunnarsson lopettaa uransa.
Kuva © Getty Images
NHL-konkari kirjoitti päätöksensä taustaksi pitkän tekstin, jossa kävi läpi nousuaan ammattilaisjääkiekkoilijaksi ja puntaroi huipulla pelaamista.

12 vuotta NHL:ssä pelannut Carl Gunnarsson, 34, kertoi lopettamispäätöksestään keskiviikkona. Hän kirjoitti urastaan pitkän tekstin NHL:n verkkosivuille. Tekstissä hän muun muassa kertoo kokeneensa lukemattomia muistoja ja viettäneensä lukemattomia tunteja kaukalossa.

Gunnarsson ehti uransa aikana saavuttaa yhden Stanley Cupin sekä MM-hopeaa ja kaksi MM-pronssia Ruotsin paidassa.

− En ole koskaan ollut tähti tai paras pelaaja niissä joukkueissa, joissa olen pelannut − en edes lapsena. En usko, että nuoruudessani kukaan uskoi, että pelaisin jonain päivänä NHL:ssä. En itsekään olisi uskonut. Se tuntui niin kaukaiselta, Gunnarsson sanaili tekstissään.

Toronto Maple Leafs varasi ruotsalaispuolustajan seitsemännellä kierroksella vuoden 2007 varaustilaisuudessa. Hän edustikin NHL:ssä vain kanadalaisjoukkuetta sekä Bluesia, jossa hän pelasi myös viimeisen kautensa. 12 runkosarjaottelua toivat Gunnarssonille kaksi syöttöpistettä.

− Ripustaessani luistimet naulaan, en ole varma siitä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Tiedän kuitenkin, että tulen rakastamaan jääkiekkoa, sanoi Gunnarsson ja kiitti kaikkia uraansa vaikuttaneita henkilöitä ja tahoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle