St. Louis Blues kauppasi Jake Allenin Canadiensiin − Voi avata Ville Hussolle tien NHL-maalivahdiksi

NHL / Uutinen
Jake Allen jatkaa kiekkoilua rajan takana.
Kuva © Getty Images
St. Louis Blues karsi palkkakulujaan ja kauppasi maalivahti Jake Allenin Montreal Canadiensiin saaden vastineeksi varausvuoroja.

Pudotuspeleistä jo pudonnut St. Louis Blues karsi pelaajakulujaan ja kauppasi maalivahti Jake Allenin niin ikään edelliskierroksella karsiutuneeseen Montreal Canadiensiin. Allenin ohella Kanadaan siirtyy seitsemännen kierroksen varausvuoro vuoden 2022 varaustilaisuuteen, kun taas Blues saa kaupasta vastineeksi kolmannen ja seitsemännen kierroksen varausvuorot tämän vuoden varaustilaisuuteen.

Kaudella 2012−13 Bluesissa debytoineella Allenilla on vielä kausi jäljellä sopimustaan, joka vaikuttaa palkkakattoon 4,35 miljoonan dollarin verran. Kakkosmaalivahdin rooliin Jordan Binningtonin takana vakiintunut Allen pelasi Blues-vuosinaan yhteensä 289 ottelua torjuntaprosentilla 91,3.

Allenin kauppaamisen myötä Binningtonia Bluesin maalivahtihierarkiassa seuraa 25-vuotias Ville Husso, jolle pelaajakauppa avannee mahdollisuuden NHL-debyyttiin Binningtonin varamiehenä. Seuran kesällä 2014 varaama suomalainen ei ole päässyt luukkuvahdin roolia lähemmäs NHL-toimintaa, ja pelejä on sen sijaan kertynyt AHL:n ja ECHL:n puolella. Viime AHL-kaudella Husso pelasi 42 ottelua San Antonio Rampagen maalilla ja kirjautti torjuntaprosentin 90,9.

Hän allekirjoitti tammikuussa kaksivuotisen ja yhteensä 1,5 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen Bluesin kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle