Sportin yt-neuvottelut päättyivät ilman irtisanomisia – Pelaajia ja valmentajia ei lomauteta

LIIGA / Uutinen
Sportin pelaajat voivat hengittää vapautuneesti.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Sport tiedotti tänään, että sen yt-neuvottelut ovat päättyneet ja seurauksena on lomautuksia ja palkanalennuksia. Lomautukset eivät kuitenkaan koske pelaajia tai valmentajia.

– Neuvottelut on koko ajan käyty hyvässä ja rakentavassa hengessä. Pelaajien osalta palkanleikkaus oli paras vaihtoehto, kun taas muiden työntekijöiden osalta järkevämpi kokonaisratkaisu oli lomautus, joka toteutetaan joustavasti kevään ja kesän aikana. Olen todella ylpeä henkilökunnastamme, joka on hankalasta tilanteesta huolimatta pitänyt yllä positiivisen asenteen tässä koronaepidemian keskellä, Sportin toimitusjohtaja Tomas Kurtén kommentoi tiedotteessa.

Sportin tiedotuksen myötä kaikki viisi viime viikon tiistaina pelaajiensa ja valmentajiensa kanssa yt-neuvottelut aloittanutta Liiga-seuraa ovat saaneet neuvottelunsa valmiiksi. Jatkoaika uutisoi aiemmin, että Sportin neuvotteluja pitkitti se, että pelaajien yhteisen linjan löytämisessä kesti. Tällä hetkellä Ilves on ainoa Liiga-seura, joka käy yt-neuvotteluja pelaajiensa kanssa.

– Tämä oli aivan uusi tilanne sekä pelaajille että minulle henkilökohtaisesti. Me haluamme pelata jääkiekkoa ja ymmärsimme kaikki, että nyt on oltava talkoissa mukana. Tomaksen kanssa neuvottelut vietiin läpi rehellisessä ja avoimessa hengessä, ja molemmat osapuolet halusivat koko ajan löytää kokonaisuuden kannalta hyvän ratkaisun. Joukkue on tyytyväinen, että päästiin maaliin ja nyt saamme keskittyä harjoitteluun ja tulevaan kauteen, Sportin viime kauden kapteeni Erik Riska sanoo tiedotteessa.

Ulostulonsa mukaan vaasalaiset eivät aio harjoitella pienryhmissä. Keväällä ja kesällä pelaajat harjoittelevat omatoimisesti valmennuksen etäohjeistuksella.

– Tämän Vaasan marssin opettelu oli tarkoitus toteuttaa hieman eri tavalla, mutta nyt kapellimestarit heiluttavat keppiä ruudun kautta. Onneksi ammattiurheilijat tietävät, mitä omatoiminen harjoittelu tarkoittaa, joten kyllä me ylivoimakuviot saamme kuntoon kesän jälkeen, kun päästää jäälle, päävalmentaja Risto Dufva toteaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle