Sportin penkin taakse Dufvalle tuttu apumies − Juuso Hahl täydentämään valmennusryhmää

LIIGA / Uutinen
Hahl vaihtaa päävalmentajan tehtävät apuvalmentajan rooliin.
Kuva © Jarno Hietanen
Vaasan Sportin valmennusryhmään tulee muutoksia. Kuusi kautta mukana ollut Sami Tervonen poistuu vaasalaisjoukkueesta ja uutena kasvona mukaan liittyy Juuso Hahl.

Juuso Hahl siirtyy yksivuotisella sopimuksella Vaasan Sportin valmennusryhmään. Päättyneellä kaudella 38-vuotias Hahl toimi Kooveen Mestis-joukkueen päävalmentajana ja johdatti tamperelaisseuran puolivälieriin. 

Sportin nykyiselle päävalmentajalle Risto Dufvalle Hahl on entuudestaan tuttu mies, sillä kaksikko oli Jukurien penkin takana kaudet 2016-2020. Hahlilta löytyy myös taustaa juniorivalmennuksesta, sillä hän valmensi Tapparan eri ikäryhmissä vuosina 2008-2015.

− Kun tuli selväksi, että tarvitsemme uuden valmentajan, niin selvitimme heti Juuson tilanteen. Löysimme nopeasti yhteisen sävelen ja pääsimme sopimukseen. Hän on Ristolle ennestään tuttu ja sopii tähän meidän juttuumme erittäin hyvin. Olemme tyytyväisiä, että saimme kovan luokan ammattilaisen mukaan ryhmäämme, kertoi Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä.

− Olen erittäin motivoitunut ja hienoa tulla Vaasaan. Sport halusi minut ja itse halusin ehdottomasti lähteä mukaan. Olen saanut aikaisemmin ihailla vaasalaista kiekkokulttuuria vastustajan vaihtoaitiosta käsin ja odotan innolla pääsyä kotijoukkueen aitioon. Kiekko on Vaasassa iso juttu ja kannattajat elävät tunteella mukana asettaen myös vaatimusten osalta riman korkealle. Sen haasteen ottaa mielellään vastaan, Hahl kommentoi.

Vaasalaisseuran valmennusryhmässä jatkavat myös maalivahtivalmentaja Tommi Satosaari, Johannes Nygård sekä Niki Andersson. Vaasalaisjoukkueen liigataipaleen alusta alkaen valmennusryhmässä mukana ollut Sami Tervonen sen sijaan ei jatka tehtävässään, vaan suuntaa uusien haasteiden pariin.

Sport tiedotti myös, että seuran U20-joukkueen uusi päävalmentaja on Jussi Tapio. Peliurallaankin vaasalaisseuraa edustanut 35-vuotias Tapio on viimeiset kolme kautta toiminut U20-joukkueen apuvalmentajana.

− Hyvillä mielin otan päävalmentajan pestin vastaan. Lähdin kolme vuotta sitten mukaan valmennushommiin ajatuksella, että voin tulevaisuudessa hypätä päävalmentajan rooliin ja sen aika on nyt. Olen tykännyt työskennellä nuorten kanssa, toiminta on hyvin ammattimaista ja töitä tehdään tosissaan joka päivä, Tapio totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle